Početna Kultura Mali salon hercegnovskih galerija od večeras u Dvorani Park

Mali salon hercegnovskih galerija od večeras u Dvorani Park

0

Mali salon hercegnovskih galerija biće otvoren večeras u 20 h u foajeu Dvorane Park, a izložbu će otvoriti direktorica JUK Herceg Festa, Gordana Porobić Krcunović.

Ove godine, pandemija kovid 19 izmijenila je vrijeme održavanja, ali je tema Malog salona usklađena sa onom koja je na „Prazniku mimoze“ bila odgovor Herceg Novog i gradskih kulturnih poslenika na „novu realnost“ koju su diktirale mjere zaštite od korone.

„Ljepota blizine“ u koncepciji jubilarnog Malog salona nije bila samo odabrani moto, već je pokrenula ljepotu sjećanja na prethodna izdanja, na želju novskih galerista da salon traje, da se na njemu sučele i prožmu poetike i vremena, generacije i energije, najrazličitiji govor umjetnosti i umjetnika.

Na „Malom salonu “ ove godine učestvuje sedam galerija: Gradska galerija „Josip Bepo Benković“, Spa galerija Instituta Igalo, galerije „Sju Rajder“ i „Luča“, galerija „Nebesko ognjište Кoste Кilibarde“ a ove godine, na zadovoljstvo organizatora JUК „Herceg fest“ i publike i Galerija – antikvarnica „Popović“ i „Pizana“, obje otvorene u Portonovom.

„Zahvaljujući ovakvom odzivu i saradnji galerista iskazanoj u punom smislu te riječi, „Mali salon“ uz Hercegnovski zimski salon i Hercegnovsku likovnu scenu, postaje tačka presjeka jednogodišnjeg života gradske umjetničke scene. Pri tome, čuvajući specifičnu fizionomiju, fini karakter predstavljanja najboljeg iz fundusa gradskih galerija, ravnopravnu otvorenost prema onima koji odavno jesu velikani u svijetu likovne umjetnosti i onima koji će u taj svijet tek zakoračiti, pa i kroz otvorena vrata, samo imenom Malog salona hercegnovskih galerija“, zapisala je novinarka, Vitka Vujnović.

Na izložbi će biti izložena djela: Voja Stanića, Sabahete Beke Masličić, Lazara Vujaklije, Marije Tošković, Aleksandra Lukovića Lukijana, Saše Brnovića, Milene Jeftić Ničeve Кostić, Danijele Marković, Luke Berberović, Mikija Radulovića, Mitra Đurovića, Milene Mijović Durutović, Vesne Кnežević, Romana Đuranovića, Željka Reljića i skulpture Rista Stijovića i Кoste Кilibarde.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code