Početna Društvo Mališani OŠ „Milan Vuković“ posjetili PVK Jadran Carine i JK “Jugole Grakalić”

Mališani OŠ „Milan Vuković“ posjetili PVK Jadran Carine i JK “Jugole Grakalić”

5

Učenici četvrtog i petog razreda hercegnovke OŠ „Milan Vuković“, posjetili su danas plivački vaterpolo klub Jadran Carine, na Škveru. Mališane su u obilazak crnogorskog šampiona poveli učiteljice Vesna Samardžić, Marija Šturanović i nastavnik fizičkog Ivan Đorđević.

Mladi Novljani bili su oduševljeni bazenom, tribinama, a posebno bogatom Trofejnom salom Jadrana Carine, navode iz kluba.

Trofejna sala bila je pravo mjesto za današnje druženje i sticanje sportskog znanja, uz zabavu. Direktor kluba Miloš Mračević i trenerica plivanja Milica Ćorović napravili su mali kviz znanja o Jadranu, zajedno sa mališanima, pa su tako neki bili i nagrađeni nakon tačnog odgovora.

Među učenicima je bilo i onih koji već nose kapice Jadrana, koji su drugarima pomogli u odgovaranju na pitanja. Nije falilo ni šale, pa je smijeh danas bio glavna „muzika“ na  bazenu Jadran.

– Učenici su uživali i saznali su dosta o plivačko vaterpolo klubu Jadran Carine. Postavili su brojna pitanja – rekla je Vesna Samardžić.

Prema riječima Ivana Đorđevića, većina djece je prvi put na bazenu i prvi put susreću se sa Jadranom.

– Učenici su oduševljeni samom organizacijom i dočekom. Posjetili su i Trofejnu salu Jadrana. Zahvaljujemo se klubu što nas je ugostio na pravi način. Nadam se da će neka od ove djece prepoznati mogućnost da počnu da treniraju, što bi bilo korisno za klub, njih i grad – istakao je on.

Đorđević se nada da će Jadran i dalje sarađivati sa OŠ “Milan Vuković“ i imati više ovakvih posjeta.

Mališani su obišli i Jedriličarski klub Jugole Grakalić, gdje su im predstavljene čari još jednog sporta koji je simbol Škvera i Herceg Novog.

Trener u klubu Mirko Vučković pričao je đacima o moru, vjetrovima, jedrima, malim jedrilicama “optimist” klase, kao i istoriji kluba.

5 Komentari

 1. Ne opterecujte se sa zlim ljudima i njihovim komentarima. Rezultati kluba su vidljivi. Svaka cast na uspjehu. A ovi sto pisu su ionako ljudi koji se nisu ostvarili ni u cemu. Jedan vazi za gradsku ludu a drugi propali ugostitelj kod kojega je veliki rizik objedovati ili se zasladiti sladoledom. Samo naprijed punim jedrima, vjetrovi su uz vas, a bonacu ostavite njima tamo, jer su davno u nju upali.

  7
  7
 2. Jadran radi fenomenalno,ali ovi iz jedriličarskog kluba ne rade ništa,nikakve aktivnosti nemaju,a vidim da i na regatama nemaju jedriličara,ne znam zašto postoji klub. Nadam se da će nešto promjeniti na bolje,ovako ne znamo svrhu postojanja kluba!

  12
  16
  • Dobro primjećeno! Dovoljno je “bacit oko” na plato ispred Jugola , nered, smeće, kante, daske…barke i jedrilice ko da ih je neko iz Šavnika složio ….ma užas živi, ne znam kako im komunalna ne piše kazne svaki dan, jer je to srce grada i škvera i umjesto da blista i da se svi ponosimo ko sa Jadranom treba da nas je sve stid a najviše one koji su odgovorni za takvo stanje i koji rade u klubu. No to je njohova slika, ali važno da su oćerali boćarski klub i makli zog (pa sad milicajci mogu gledat kako igraju ,a u svakom primorskom mjestu atrakcija za turiste, o tradiciji i šmeku je iluzorno pričati) radi malo para od par barki preko zime. Jedina svijetla tacka Milivoj ….”katkad i u mraku nikne divan cvijet…”!

   12
   16
  • Nikome nije jasno sta se dolje radi, moja djeca su otjerana sa jedrenja, jer i ne postoje treninzi, nema prave skole jedrenja, sve nesto improvizuju, ne zna se ko sta radi , znam da na regatama nema nikoga iz kluba, a svi primaju plate , sve sto zarade u plate ide – o cemu se radi, da li neko kontrolise klub i rad u klubu !

   9
   7
  • Да би полемисали основно је да се представиш пуним именом и презименом, јер смо у клубу навикли на блаћење вас у које смо највише улагали а ви, за узврат довели клуб на једног оптимиста,. Сада када смо у самом врху светског једрења са двије олимпијске норме а могућа и трећа о чему ви и екипа око вас није могла ни сањати. Чему толика злурадост својствена само најнижем слоју није јасна или је можда врло јасна.

   9
   8

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code