Malo bolja situacija na Luštici, avioni gase, pristižu dobrovoljci, očekuje se međunarodna...

Malo bolja situacija na Luštici, avioni gase, pristižu dobrovoljci, očekuje se međunarodna pomoć

3
Podijeli

Alarmantna situacija u prvim popodnevnim satima na Luštici je nešto bolja. Na Bigovi je mirnije, na Ponti Veslo, takođe… Avioni Direktorata za vanredne situacije su uključeni već dva sata.

Nakon obilaska požarišta Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhožić izjavio je da tokom noći očekuje međunrodnu pomoć. On je kazao da nema razloga za paniku, da svi požari u Crnoj Gori za sada se drže koliko je moguće dalje od ljudi i naselja. Nema žrtava, niti povrijeđenih, a na Luuštici je izgorela jedna vikendica, a druga je opožarena.

Picerija i restoran

 

Nuhodžić je kazao i da je plameni front dug najmanje petnaest kilometara, ali da to nije razlog za proglašavanje vanrednog stanja na teritoriji Tivta i Kotora, mada je predsjednica Tivta Snežana Matijević rekla da je riječ o elementarnoj nepogodi.

Nuhodžić je odbacio svaku odgovornost Direktorata za vanredne situacije, naglašavajući da su oni postupili potpuno profesionalno, ali da su situacija i splet okolnosti jednostavno bili takvi da su požari poprimili izuzetno velike dimenzije.

On je posebno pohvalio sve koji su jutros učestvovali u akciji evakuacije mještana i turista sa Luštice morskim putem,

U međuvremenu stalno stiže pomoć građana i kompanija, kao i dobrovoljci- gasioci, na poziv predsjednika bokesljkih Opština, kako bi zaustavaili vatru na brojnim lokalitetima poluostrva. Tako je firma Impresa Pizzaroti iz Portonovog poslala osoblje, protivpožarne aparate i agregate.

Zapadni vjetar sa Rta Veslo prebacio je vatrenu stihiju skoro do Mirišta, Žanjica i Rosa, gdje je dosta kuća.

I dalje je zatvoren put na Solilima ka Radovićima, koji je od 15.30 blokiran zbog vodenih bombi iz vazduha. Za očekivati je da opet krene ubzo saobraćaj.

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code