Početna Društvo MALO NEZAPOSLENIH ZAINTESOVAVANO ZA ČIŠĆENJE JAVNIH POVRŠINA U SEZONI

MALO NEZAPOSLENIH ZAINTESOVAVANO ZA ČIŠĆENJE JAVNIH POVRŠINA U SEZONI

0

Kako bi se što bolje pripremili za predstojeću turističku sezonu u hercegnovskom preduzeću Čistoća planiraju opet da zaposle sezonce na održavanju javnih površina.

U organizaciji Zavoda za zapošljavanje Crne Gore Herceg Novi i predstavnika ovog preduzeća, proteklih dana je obavljeno anketiranje nezaposlenih lica sa evidencije Zavoda.
Iz Čistoće navode da je sastanak bio potreban radi sticanja uvida u mogućnost zapošljavanja nezaposlenih lica na radnom mjestu čistač javnih površina na poslovima sezonske radne snage.
Na razgovor se odazvalo 12 nezaposlenih lica, od kojih 7 ima uslove za moguće angazovanje na sezonskim poslovima – saopšteno je iz Čistoće.
Tokom sezone rad je organizovan u dvije smijene komunalaca na čišćenju i prikupljanju otpada, a komunalni otpad se sa Rosa i Žanjica vozi svakog drugog dana.
Podsjećamo da je prošle godine u zajedničkom projektu Opštine Herceg Novi i kompanije Azmont investments, radi bolje pripreme za sezonu do 1. jula bilo angažovano 25 radnika sa građevinske akademije Azmonta iz Bijelog Polja. Oni su bili na ispomoći preduzećima „Čistoća” i „Stambeno-komunalno”.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code