Početna Kultura “Malo pojačaj radio” za HAPS, od 19. do 30. aprila

“Malo pojačaj radio” za HAPS, od 19. do 30. aprila

0

Herecgnovske aprilske pozorišne svečanosti (HAPS), zbog poznatih kovid okolnosti, i ove godine dobrovoljno će migrirati na radio talase i biće u znaku radio drame, od 19. do 30. aprila. Sušaoci će, svakog dana moći da čuju domaća i radifonska ostvarenja iz regiona.

Na talasima Radija Crne Gore – u 22.30h, Radija Herceg Novi – 13.15h, Radija”Krš”u -17h, Radija “Jadran”-20h, Radija “Homer”-21h, internet radija “Feniks”-18h.

HAPS je kao i lani revijalni i regionalni pod geslom “Malo pojačaj radio”, kreću “Priče i pričanje”, naracija kao poveznica radija i svega dramskog, izabranih ostvarenja, asocijacija na besjedu “O priči i pričanju” Iva Andrića na dodjeli Nobelove nagrade i konačno pohvala otvaranju Kuće nobelovca u Herceg Novom.

U različitim terminima na radio talasima moći ćete da čujete radio drame u izboru programskih producenata Vuka Vukovića i Miline Kovačević.

Prva je na programu radio drama Glasovi porodice (Radio Crne Gore i FDU Beograd).

Nardnog dana, 20. aprila biće predstvljena produkcija Radija Bosne i Hercegovine “Paramparčad”, a potom dva ostvarenja Radija Beograd “Stvaranje čoveka” i “Ruminacije o predstojećoj katasrofi”.

Radio dramom “Persona” predstaviće se Fakultet umetnosti Priština – Kosovska Mitrovica, a jedno ostvarenje za djecu u produkciji Radio-televizije Vojvodina „Bajkva za dečakva o patkvakvama“ na programu festivala je 23.aprila.

Iz iste produkcije slijede dvije binauralne drame u žanru epske fantastike iz serijala Kosingas.

Poetska radio drama “Maternji jezik” iz produkcije Radija Crne Gore na programu je 26. aprila u 22.30h.

“Nešto za laku noć” i “Večernja matineja” produkcije su sarajevske Akademije scenskih umjetnosti, a “Zidanje Skadra” grupe nazavisnih umjetnika iz Crne Gore.

Univerzitet u Banja Luci – Akademija umjetnosti zastupljena je radio dramom “Galeb”.

Na završetku HAPS-a, 30. aprila predviđeno je premijerno izvođenje radio drame “Kralj i kamenorezac”, koprodukcija Hercegnovskog pozorišta i Radio-televizije Herceg Novi.

Organizatori su Hercegnovsko pozorište i JUK Herceg fest.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code