Početna Društvo Malo turista preko Debelog brijega, Austrijanci došli s “traktorima” i prikolicama

Malo turista preko Debelog brijega, Austrijanci došli s “traktorima” i prikolicama

26

Svako ko ovih dana liči na turiste privlači pažnju, jer ih je na pragu glavne sezone, preko 90 odsto manje nego lani na cijelom primorju. Znamo i zašto je tako u regionu i svijetu.

Međutim, na graničnom prelazu Debeli brijeg, gdje je skoro deset puta manje putnika nego lani na današnji dan, malo kome su mogli promaći turisti iz Austrije.

Oni su prešli granicu modifikovanim vozilima- traktorima na koja su zakačili prikolice. Ovi neobični autokamperi očigledno namjeravaju da proputuju Crnom Gorom, a zadržali su se u Kotoru.

Nije im bio potreban ni negativan test na koronavirus, niti karantin, jer je Austrija na tzv. zelenoj listi zemalja iz kojih je dozvoljen ulazak u Crnu Goru.

Inače, najfrekventniji prelaz u Crnoj Gori je sa drastično smanjenim prometom. Debeli brijeg najviše prelaze putnici u tranzitu.

Na današni dan granicu je prošlo u oba smjera, ka Hrvatskoj i iz te države u Crnu Goru, 1860 lica i 728 vozila. Prošle godine, 29. juna, registrovano je čak 10927 putnika i 2652 vozila.

26 Komentari

 1. Jao svi ste popili svu pamet ovoga svijeta i svi ste taaaakooo pametni!Samo citajuci komentare mozes da zakljucis kako smo nikakvi i zatucani i zlobni.I zato nam je sve tako kako nam je.Fuj!

  13
  2
 2. Bilo je i ranijih godina raznih cudnih prevoznih sredstava pa i traktor, preuredjena mrtvacka, vatrogasna kola pa se nije o njima objavljivalo a prije nekoliko godina francuzi su dosli s konjima, o njima je bila i reportaza jer su se na kraju skrasili u Virpazaru na duze vrijeme. Razni ljudi na razne nacine putuju po svijetu. Ko se bavi turizmom pa i saobracajem to zna jer ih srece povrememo svukuda, vise manje se zacudi naravno ali ne pravi od toga nikakvu senzaciju, svak putuje kako mu odgovara

  12
  5
 3. LAŽ, LAŽ, LAŽ!!!! A DJE SU MU REGISTARSKE TABLICE, NIJE VALJDA TOLIKE GRANICE PRESAO BEZ TABLICA. SVAKO VOZILO MORA DA JE PROPISNO OZNACENO DA BI PRESLO GRANICU.

  15
  8
 4. koji crni turisti – to su nase juzne komsije pokupile neso sa otpada pa voze kuci ” neka se nadje”.
  Ovi traktori su mode negde 1965 a prikolice ca.1962…toliko o turistima. Sta smo docekali ?

  17
  3
 5. Bolje i ti traktoristi, uskoro ce dojahat ma magarcima. U Novome je vise radnika Parking Servisa nego, turista, ubrat ce od njh naknadu za parking, a i to ti je cist profit.

  21
  4
 6. Ovo je van svakog zakona o saobracaju i sto je najgore oni udjose a bosanci ,srbi i rusi ne mogu,ako nisi srbin mozes i sa kombajnom da dodjes ovi idu u splendid 100% KO ZNA STAIM JE U GUMAMA

  58
  37

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code