Maloljetnici zapalili skladište u Zelenici

Maloljetnici zapalili skladište u Zelenici

3
Podijeli

Službenici Centra bezbijednosti Herceg Novi su danas rasvijetlili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti, koje su izvršili, kako se sumnja, dva maloljetnika, M.M (14) i R.L (13) iz Herceg Novog. Oni su prije sedam dana izazivali požar u magacinskom prostoru preduzeća AD ,,Mješovito”.

Maloljetnici su, 15. februara bili u krugu preduzeća i tom prilikom su ušli u jednu od prostorija i zapalili ostatke papira koji su se nalazli u prostoriji. Plamen je zahvatio veću količinu drvenih paleta nakon čega se vatra proširila i na gumenu pokretnu traku koja vodi od prizemlja do sprata ovog magacinskog prostora, zatim je na spratu je uslijedio požar u kojem je izgorio dio poslovne dokumentacije, oštećena krovna konstrukcija i krov, uslijed čega je nastala materijalna šteta, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Picerija i restoran

Prema izjavi izvršnog direktora ovog preduzeća, prozrokovana materijalna šteta nastala ovim krivičnim djelom iznosi 31.210 eura.

O događaju je upoznat državni tužilac za maaloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, koji se izjasnio da se protiv maloljetnog M.M (14) podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinio KD izazivanje opšte opasnosti, dok lice R.L. je krivično neodgovorno budući da ima 13 godina, navodi se na kraju saopštenja.

3 Komentari

  1. A kad je vec to mladje cudo krivicno neodgovorno, jel moze da se podnese neka krivicna prijava protiv roditelja? Ne znam kako je to sad regulisano zakonom, ali ranije su roditelji (staratelji) morali da nadoknade stetu koju prouzrokuje njihovo dijete do 14 godine…

Ostavite komentar

*

code