Početna Društvo Manastiru Savina na poklon ikona Sv. Serafima Sarovskog

Manastiru Savina na poklon ikona Sv. Serafima Sarovskog

1

Investitori elitnog rizorta u Meljinama, iz kompanije Lazure Marina&Hotel, u znak prijateljskih i kulturnih odnosa odlučili su da Manastiru Savina poklone ikonu Svetog Serafima Sarovskog, koji je jako poštovan u srpskoj pravoslavnoj crkvi. Ikonu su naslikali majstori ruski ikonopisci u Sofrinu.

– Kao što je poznato, Lazaret je uvijek tokom svoje istorije bio povezan sa Manastirom Savina. Jedan od primjera je i to da je 1741. godine u Lazaret od Manastira sproveden cjevovod, što je bilo napredno i novina u to vrijeme. Zbog ovog cjevovoda voda u Lazaretu bila je sveta, manastirska – kazala nam je projekt menadžerka Lazure Marina & Hotel, Anna Martynova.

Ona dodaje da je Serafim (rus. Серафим Саровский; Kursk jul 19./aug1. 1759 – Sarov, 14. januar 1833) bio jedan od najvećih ruskih pravoslavnih monaha, prozorljivaca i čudotvoraca. Slavi se kao svetitelj.

Ceremonija predaje ikone iz kompanije Lazure Marina&Hotel najavljuju za 1. avgust u 11 sati, na dan sjećanja na Sv. Serafima Sarovskog.

Ikona će 1 i 2. avgusta biti izložena u Velikoj crkvi da bi je mogli vidjeti vjernici koji žele da posjete crkvu ovih dana. Zatim će biti premještena u manastirski konak.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code