MANDIĆ: “ DEPONIJA NA UBLIMA BIĆE UGAŠENA ZA DESET DANA“

MANDIĆ: “ DEPONIJA NA UBLIMA BIĆE UGAŠENA ZA DESET DANA“

147
0
Podijeli

dejan mandic3Lokalna deponija Tisove grede na Ublima, u prevodu smetlište, trebalo je danas da bude ugašeno, kao je to predviđeno i državnim propisima. Međutim, biće ugašena u narednih deset dana, tvrdi za naš radio predsjednik Opštine Herceg Novi, Dejan Mandić.
Prema njegovim riječima, na deponiji se intenzivno obavlja sanacija postojećeg stanja i sve se odvija kako je i ranije dogovoreno sa mještanima Ubala.
Mandić je juče obišao deponiju zajedno sa direktorom JP Čistoća, Borivojem Bonićem i načelnikom Komunalne policije, Zoranom Bijelićem. Kaže nam da se nakon dva mjeseca, prvi put pojavio dim na deponiji u dijelu koji se sanira, zbog jakog vjetra. “Tri ili četiri mašine su gore i rade intenzivno. Deponija nije gorijela u junu i julu, ali za deset dana će to biti sigurno ugašena. Iz Ubala se ne vidi nikakav dim, a na licu mjesta nema neprijatnih mirisa” – tvrdi Mandić.
Ubljani su prije par dana ponovo najavili mogućnost blokade deponije i dovoza komunalnog otpada, jer kako su nam potvrdili, nisu bili zadovoljni dinamikom ispunjavanja obećanja na koja se Opština obavezala – uplate 2.000 eura mjesečno na račun Mjesne zajednice. Novac bi služio sanaciji seoske infrastrukture i zatvaranju deponije. Uprkos opštem nezadovoljstvu zbog odnosa opštine i najavljenim ponovnim blokadama, Ubljani juče nijesu došli u većem broju da razgovaraju sa nadležnima. Obilasku deponije prisustvovao je samo predsjednik MZ, Špiro Dragojlović.
A ni on nije našao za shodno da razgovara sa predsjednikom Mandićem.
“Bilo nas je više pozvano, ali niko nije došao osim mene, a ja vam ne mogu o tome reći ništa detaljnije. Vjerovatno da se to privodi kraju – ne znam, jer sa Mandićem nijesam razgovarao”.
Ubljani su prije neki dan tvrdili da im na račun Mjesne zajednice nije ništa uplaćeno, zbog čega su priprijetili novom blokadom deponije. Međutim, predsjednik Mandić je za naš radio demantovao te tvrdnje, navodeći da će izvođaču radova na zatvaranju deponije do kraja sedmice biti uplaćeno 50 hiljada eura.deponija ubli smece

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code