MANDIĆ-MATKOVIĆ: ”NEMA KRIMINALA U “PARKING SERVISU””

MANDIĆ-MATKOVIĆ: ”NEMA KRIMINALA U “PARKING SERVISU””

170
0
Podijeli

mandic matkovic press 1209Optužbe koje su posljednje dvije sedmice iznijeli iz NVO “Izbor” o formiranju, funkcionisanju i poslovanju “Parking servisa” Herceg Novi, danas su iz ovog preduzeća, uz pomoć predsjednika opštine Dejana Mandića odbili.
Kako je obrazloženo na pres-u, nisu htjeli da se ranije oglašavaju povodom informacija i argumntima ovog Udruženja, ali ih je na to podstaklo njihovo jučerašnje ponovljeno istupanje s najavom da će sa nezakonitim radnjama upoznati nadlžene državne organe.
– Podaci koje je NVO “Izbor” iznio o radu Parking servisa samo su dio prljave kampanje – rekao je dirktor ovog preduzeća, Milorad Matković.
To su samo neistine, tvrdi Matković, prljave kampanje koja je proizvod “nečije patologije, koja je za psihijatriju”.
On je pojasnio konačno šta ustvari znači povratni broj koji dobijemo kada SMS-om platimo parking mjesto.

– Sistem automatski dodaje broj izdatim kartama sa istog mjesta sa koga se dodjeljuju i svim drugim gradovima u kojima se obavlja naplata parkinga, po sisitemu M Parkinga, a to je trenutno u 12 – kaže Matković. Tako da povratni broj koji neko dobije kada SMS plati parking mjesto, nije broj prodatih u tom gradu i nikako se ne može smatrati prihodom preduzeća – tvrdi on.
A kako se može provjeriti koji je broj prodatih karata u Herceg Novom, Matković kaže vrlo jednostavno, preko mobilnih operatera sa kojima Parking servis ima zaključen ugovor.
On je demantovao da je ugovor sa provajderom tajna. Na zahtjev iz “Izbora” da im ugovor dostavi uputio ih je na provajdera.
Matković je kazao i da po svim ugovorima u svim gradovima isti je procenat koji dobijaju provajderi, oprateri i Parking servis.
– Po 5 % dobijaju operater i provajder, a Parking servis 90% zarade od SMS poruka, a od kisok karata, prodavcu ide 7% dok Parking serivs dobija 93%. Svaki cent i svaki euro je evidnetiran kroz poresku registar kasu preduzeća i tvrdim da u Parking servisu nema nikakvog krimanala, a ponajamanje organizovanog kategoričan je Matković.
On je podnio i izvještaje finansijskih inspekcija koje su bez zabilježenih nepravilnosti.

Picerija i restoran

 

Predsjednik Mandić ponovio je kao i mnogo puta do sada hronologiju o formiranju Agencije parking servis doo, te ustvrdio da je sve rađeno po zakonu.
On je podsjetio da je Odluka o javnim parkiralištima donesena na sjednici Skupštine opštine Herceg Novi 28. aprila 2006. godine što definiše osnivanje Javnog preduzeća ili Agencije za upravljanje parking prostorom, opšta parkirališta kao djelove kolovoza, trotoara, površine obilježene za parkiranje motornih vozila.
– Na osnovu Odluke o javnim parkiralištima predsjednik je donio Odluku o osnivanju Agencije za upravljanje javnim parkiralištima i garažama na teritoriji opštine Herceg Novi 01.11.2006. godine. Sredstva za rad Agencije su obezbjeđena Budžetom Opštine Herceg Novi. Predsjednik Opštine postavlja v.d. direktora Agencije. Upravni nadzor nad radom Agencije vrši Sekretarijat za stambeno komunalne poslove i zaštitu životne sredine.
Odluku o osnivanju DOO Agencija za upravljanje javnim parkiralištima i garažama donio je predsednik Opštine 21.06.2007.g. u skladu sa članom 70. stav 3. Zakona o lokalnoj samoupravi i članom 86. stav 4. Statuta Opštine. U članu 70. Zakona o lokanoj samoupravi i članu 86. Statuta Opštine jasno stoji da se Agencije osnivaju za vršenje specifičnih poslova koji zahtjevaju stručna znanja, da ih osniva predsjednik opštine i da se finansiraju iz Budžetskih sredstava i na TRŽIŠNIM PRINCIPIMA.
Da bi Agencija funkcionisala na TRŽIŠNIM PRINCIPIMA, neophodno je bilo da se transformiše u DOO Agenciju jednočlano društvo sa početnim kapitalom od 1 €. Za ovu transformaciju nije bila potrebna saglasnost Skupštine opštine.
Da je postojala neka nepravilnost u postupanju Agencija se ne bi mogla registrovati u skladu sa Zakonom o privrednim društvima.
Odlukom Skupštine opštine od 27.04.2010. godine, Agencija DOO transformiše se u JP “Parking servis”.
Po novom Zakonu o unapređenju poslovnog ambijenta iz 2010. godine sva javna preduzeća dužna su da izvrše reorganizaciju u JP DOO u roku od tri godine, što će se realizovati na sljedećoj sjednici Skupštine opštine Herceg Novi.

Konačno, Skupština opštine je dobijala na usvajanje, svake godine, Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Agencije za parking tako da je rad u potpunosti transparentan od osnivanja pa do danas – podugo je obrazlagao Mandić.
Na kraju press-a, Dejan Mandić je najavio i podnošenje prijava protiv nekih članova “Izbora”, jer, kako je kazao, “imaju saznanja da rade bez građevinske dozvole, a o tome će obavjestiti javnost u narednim danima”.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code