MANDIĆ: NIJESMO PLAĆALI POREZE I DOPRINOSE, ALI POČEĆEMO

MANDIĆ: NIJESMO PLAĆALI POREZE I DOPRINOSE, ALI POČEĆEMO

0
Podijeli

Dejan_MandicČesto se ističe da je Herceg Novi najmanje kreditno zadužena opština, sa 2,2 milona eura u tri komercijalne banke, kako nam i danas potvrđuje predsjednik opštine, Dejan Mandić. Mada, prema pisanju podgoričkih medija, taj kreditni dug ide i do 6,4 milona eura. U svakom slučaju, opštinska kasa je u znatnom deficitu.

– Po raznim osnovama dugujemo oko 2 ipo milona eura.

Picerija i restoran

Trenutno najakutelniji dug od 300.000 eura je za struju, zbog čega je grad na nekoliko mjesta već dvadesetak dana bez javne rasvjete -kaže za Radio Jadran, Dejan Mandić.

No, nijesu mala ni dugovanja prema zaposlenima u lokalnoj upravi, javnim preduzećima i ustanovama i dostižu cifru od milon ipo eura. Prvi čovjek opštine potvrđuje ovu informaciju i najavljuje da će od ovog mjeseca početi sa uplaćivanjem doprinosa i poreza na plate, što je obaveza prema državi. On takođe tvrdi da niko od onih koji su pošli u penziju nije zakinut i da su prema svakom izmirili obaveze.

– To je sasvim logično i ništa posebno, jer da bi neko i mogao poći u penziju, mora imati regulisane sve obaveze iz radnog perioda – ističe Mandić i dodaje da opština duguje oko milon eura po raznim računima i ugovorima za radove, ili pružene usluge.

Za Mandića to još nije ništa alarmantno i kako nam je rekao u posljednjih dvadestek dana uplaćeno je Elektroprivredi oko 85.000 eura duga za struju.

– Nastavićemo da pratimo ugovorenu dinamiku isplate sa Elektroprivredom, ne u ovom obimu, ali uplaćivaćemo novac i narednih dana – obećava Mandić.

Inače, 21 crnogorska opština duguje oko 34 milona eura za zarade zaposlenima i njihove doprinose.

Dug se prema posljednjim podacima za dvije godine uvećao 100 milona eura i Ministarstvo finansija razmišlja da u skaldu sa javnim interesom koji je najvažniji, počne sa objavljivanjem podataka o najvećim obveznicima.

Ovo je već praksa u nekim zemljama u okruženju. Tako je u Srbiji, od početka godine već dva puta objavljen takav spisak, pa je, kako tvrde tamošnji mediji, to dalo i bolju naplatu poreza.

Zbog zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji i mi kao i ostali mediji nijesmo mogli dobiti informaciju kolika su tačno poreska dugovanja novske lokalne samouprave.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code