MANDIĆ ODGOVORIO KRUŠU: “NERADO SE DOPISUJEM S PRIJATELJIMA…“

MANDIĆ ODGOVORIO KRUŠU: “NERADO SE DOPISUJEM S PRIJATELJIMA…“

168
0
Podijeli

 

Dejan Mandic 2012U želji da slušaoce i čitaoce pravovremeno i profesionalno informiše Radio Jadran prenosi odgovor iz lista “Dan”, predsjednika Opštine Herceg Novi, Dejana Mandića, na otvoreno pismo koje mu je 13. juna uputio Dušan Radović Krušo. Napominjemo da smo nakon objavljenog otvorenog pisma Dušana Radovića od predsjednika Mandića tražili komentar. On je tada odgovorio da pismo nije dobio zvanično, niti ga je pročitao u štampi, a nije ni stigao da posjeti naš portal.
Međutim, već 6. dan to objavljeno otvoreno pismo na portalu Radija Jadran ima najveći broj čitalaca, a preko 100 njih je ostavilo i komentar. U međuvremenu, prije par dana list “Dan” je objavio otvoreno pismo Dušana Radovića, a Dejan Mandić je danas odgovorio. Nije našao za shodno da odgovor dostavi i Radiju Jadran, cijeneći vjerovatno veći značaj lista “Dan” i zanemarujući svaki, a očigledni, uticaj ovog medija na javno mnjenje u Herceg Novom. Bez obzira na to, profesionalno, poštujući uvijek pravilo “druge strane”, prenosimo odgovor predsjednika Dejana Mandića, dostavljen listu “Dan”:
– Nerado se dopisujem s prijateljima, pa makar to bile i dobronamjerne poruke. Zapravo, do sada nijesam ni imao potrebe, niti prilike da to činim, jer sam uvijek tu za svakog Novljanina i gosta našeg grada. Ipak, da ne bi bilo nejasnoća, moram mog prijatelja podsjetiti da je tokom protekle decenije u Herceg Novom mnogo toga učinjeno. Da smo razgovarali podsjetio bih ga da je izgrađen put prema Sitnici, zatim Sportski centar sa hotelom, izgrađeno je Apartmansko naselje na Savini, Gradsko mulo uređeno, Šetalište u najvećem dijelu popločano i uređeno, parkovi kod Pošte i u centru grada i u Igalu, a i ostali u našoj opštini uređeni su i obogaćeni sadržajima za najmlađe Novljane. Ove godine smo parkove i skverove obogatili sa 26 000 sadnica sezonskog cvijeća. Takođe, uređena su brojna dječja igrališta i opremljena potrebnim mobilijarom, javna rasvjeta izgrađena je u svakom naselju i selima, izgrađene su treće trake na Dubravi i u Kamenarima, tako da je saobraćaj rasterećen. Izgrađen je bazen na Škveru, izgrađeno je novo fudbalsko igralište u Igalu, formirani su brojni sportski klubovi, a stalnim finansiranjem NVO sektora, među kojima su i sportski klubovi, neprekidno radimo na unapređenju kvalitetnog života novske omladine. Mnogo bi prostora trebalo da nabrojim kulturne manifestacije koje Opština finansira i koje se u kontinuitetu održavaju, uz veliku podršku građana i brojnih gostiju. Kvalitet tih događaja najbolje potvrđuje nagrada „SACEN” kojom je Herceg Novi 2010. godine proglašen gradom kulturnog turizma Jugoistočne Evrope. Cijeneći prostor i mjeru dobrog ukusa, neću uzurpirati prostor, ali mog prijatelja podsjećam da je u toku realizacija projekata koji su od vitalnog značaja za razvoj našeg grada.
U toku je izgradnja kolektora i postrojenja za preradu otpadnih voda koji su preduslov za razvoj turističke privrede. Ukupna investiciona vrijednost ovih projekata vijeka za naš grad je 30 miliona eura. Kompletirana je dokumentacija za izgradnju sanitarne deponije čime će Herceg Novi, među prvim u regionu, riješiti ovo veoma značajno pitanje. Priprema se izgradnja hotela sa pet zvijezdica u Bijeloj, tender za rekonstrukciju glavne gradske ulice i uređenje dijela Šetališta prema Igalu. Azerbejdžanska kompanija Azmont počeće u Kumboru izgradnju hotelsko-turističkog kompleksa čija je vrijednost 500 miliona eura i koji će biti završen za 3, umjesto za 8 godina, koliko je prvobitno planirano. Ovo je trenutno najveća turistička investicija u Evropi. Već su raspisani konkursi za brojna radna mjesta. Takav kompleks otvara širom vrata mladim stručnjacima, a prednost će, kako smo potencirali a menadžment Azmonta prihvatio, dati Novljanima. Uslovi za razvoj visokog turizma postoje, imamo potencijala, imamo tradiciju i imamo budućnost. Da je Herceg Novi atraktivna turistička destinacija, potvrđuje i međunarodna nagrada kojom je Herceg Novi, od strane organizacije “SACEN” koja već 50 godina prati turizam, proglašen najboljim turističkim gradom u Jugoistočnoj Evropi 2012. Nadam se da smo otklonili nedoumice i podsjećam da su moja vrata, kao predsjednika Opštine, uvijek bila i biće otvorena za sve građane.
I uvijek sam spreman da razgovaram argumentima – zaključuje u odgovoru na otvoreno pismo Dušana Radovića Kruša, predsjednik Opštine Herceg Novi, Dejan Mandić.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code