Početna Društvo MANDIĆEVA PODRŠKA INICIJATIVI O POSTAVLJANJU BISTE ZUKU DŽUMHURU

MANDIĆEVA PODRŠKA INICIJATIVI O POSTAVLJANJU BISTE ZUKU DŽUMHURU

0

Samo dan nakon što mu je dostavljena, predsjednik opštine Herceg Novi, Dejan Mandić podržao je inicijativu 14 pisaca, umjetnika i novinara iz Herceg Novog o postavljanju spomen obilježja Zuku Džumhuru.

Ideja o postavljanju biste piscu, putopiscu i karikaturisti Zuku Džumhuru, koji je u Herceg-Novom živio skoro dvije decenije i u njemu umro 1989. godine, nije nova, navodi Mandić.
– U lokalnoj upravi je od ranije prisutna kao jedna od obaveza koje treba uraditi. Na ovaj način samo je aktuelizovana i svakako će biti predmet našeg razmatranja.
Inicijativa je dostavljena i predsjednici Skupštine opštine Herceg-Novi, sekretaru Sekretarijata za društvene djelatnosti, Agenciji za izgradnju i razvoj Herceg-Novog, klubovima odbornika i novinarima.
Koliki je zaista respekt opštinskih struktura prema djelu Zuka Džumhura, koliko sagledavaju njegov značaj zbog afirmacije Herceg Novog, grada kojeg je neizmjerno volio, pokazaće ne deklarativna podrška, već konkretan čin postavljanja biste. Potpisnici inicijative sugerišu da to bude u blizini bivše kafane Hercegovina, kod novske pijace, gdje je Džumhur provodio dosta vremena u razgovoru sa prijateljima i poznanicima.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code