Manjinski akcionari RVI-a intenzivirali proteste u Igalu, tražeći obećani otkup akcija

Manjinski akcionari RVI-a intenzivirali proteste u Igalu, tražeći obećani otkup akcija

4
Podijeli

Pištaljkama, ručnim sirenama, transparentom na kom piše „Nismo reketaši, hoćemo svoje“, kao i protestnom šetnjom kroz Igalo, članovi NVO Manjinski akcionari RVI pokušali su pred smiraj dana ponovo da skrenu pažnju uprave preduzeća HTP Primorje na neispunjena obećanja o otkupu njihovih akcija.

Prema riječima Nebojše Tabakovića, člana Upravnog odbora ove NVO, većinski vlasnik uporno dezavuiše manjinske akcionare raznim pričama, kako ne bi podijelio dividendu na kraju godine ili otkupio manjinski paket akcija jer, navodno, nema novac, ili ga prikuplja.

Picerija i restoran

– Želimo da te tvrdnje odmah demantujemo. Na tek završenom „Big game fishing“ takmičenju u Herceg Novom kao jedan od učesnika pojavili su se i predstavnici većinskog vlasnika: Dejan Mandić i Božidar Draganić s plovilom marke Grady White Canyon 336, čija je vrijednost preko 300 000 dolara i nazivom Palmon Bay. Opravdano se pitamo kojim sredstvima je ovo plovilo plaćeno i da nije, možda, dio kreditnog zaduženja od 6 miliona i hipoteke na naš dio akcija – pita  on.

To je još jedan od razloga zbog čega se, kako tvrdi Tabaković, pojačava sumnja u domaćinsko poslovanje većinskog vlasnika. Jer, dok daju prazna obećanja, predstavnici HTP Primorja iz Palmon bay-a uživaju u bahatom rasipanju novca i time dovode u sumnju uspješnost poslovanja i opstanak same kompanije.

Kao dokaze, prilažu i fotografije čamca.

Ovog puta akcionari su imali i megafon, pomoću kojeg su ispred hotela Palmon bay poručili upravi HTP Primorje šta žele. Ponovu su gostima hotela dijelili letke na engleskom i francuskom jeziku, kako bi ih informisali o razlozima protesta i poželjeli im ugodan boravak u hotelu.

Najavljuju novo protestno okupljanje, pa će zbog njemačkih turista koji borave u hotelu letke štampati i na njemačkom jeziku.

Kako je objasnila predsjednica Manjinski akcionari RVI, Vesna Milošević, sljedećeg puta tražiće od uprave preduzeća da se konačno obrate manjinskim akcionarima, jer su u više navrata to i obećavali, a obećanja nisu ispunili.

– Od kako smo se počeli okupljati, nemamo nikakvu povratu informaciju od njih. Mi naše mišljenje iznosimo javno na ulici, ne krijemo se. Ali mislim da zaista nije u redu obećavati ljudima isplatu jednu godinu, a onda se povući i tretirati ove ljude kao uličare – ističe Milošević.

Na protestnom okupljanju ovog puta bilo je oko 80 članova NVO. Milošević, koja ima punomoć za zastupanje 150 od 212 akcionara, odnosno imaju 12,75% akcija, je kazala da je njih 15 do sada umrlo, ali da ne zna ko je njihove akcije naslijedio.

4 Komentari

 1. Provjeriti da li su ova okupljanja uredno prijavljena nadležnim organima! U suprotnom, podnijeti odgovarajuće prijave, protiv lica koje predvode ova okupljana. Ista ta lica (tzv vođe protesta) dezavuišu ostale manjinske akcionare nerealnim pričama o cijeni akcija AD Centar Igalo, i izvode ih na ulicu. Sve to rade iz ličnog interesa, ‘podmazani’ od one strane ,koja je u procesu preuzimanja ove firme, izgubila. Ali se i dalje nada…i u tu svrhu gura neznaveni narod u borbu,u kojoj interes imaju samo vođe protesta!!!

  2
  22
 2. Javljam se već neko vrijeme kao “NS” a to je u stvari “NARODNA SLOGA”.
  Moji komentari su imali dobre ocjene tako da smatram da smo još svijesni
  da nas može spasiti samo sloga,pomirenje i realno razmišljanje.
  Sloga je imala većinu 1996.(priznali su da smo pokradeni) i može ponovo ali bez sadašnih političara iz vlasti i opozicije posebno na republičkom nivou.Uspjeli su da posvađaju narod
  a toga nismo svijesni.Kažemo imamo režim već tri decenije ali imamo i anti režim
  isti taj period i iste ljude na obadvije strane.
  Oni nas svađaju a mi ispranog mozga to podržavamo.
  SAMO NARODNA SLOGA I POMIRENJE NAS VODI U BOLJI ŽIVOT !!!
  SKINIMO VIŠE DECENIJSKE POLITIČARE SA OBADVIJE STRANE !!!

  9
  4

Ostavite komentar

*

code