Manjinski akcionari RVI spremaju protest, menadžment Primorja neće tolerisati “reketiranje”

Manjinski akcionari RVI spremaju protest, menadžment Primorja neće tolerisati “reketiranje”

17
Podijeli

Članovi NVO Manjinski akcionari RVI, njih 150 od 212, organizovaće protest jer sa menadžmentom kompanije HTP Primorje hotels & restaurants nijesu dogovorili otkup 12,75 % akcijskog kapitala koji je u njihovom vlasništvu. Ukoliko do toga dođe, biće to drugi protest manjinskih akcionara poslije dvije godine, jer se smatraju oštećenim.

To je Radiju Jadran potvrdila predsjednica ove NVO, Vesna Milošević, koja tvrdi da menadžment kompanije nije odgovorio na nekoliko njihovih zahtjeva da organizuju sastanak:

Picerija i restoran

– Oni su se oglušili o naše zahtjeve. Pokušali smo na fin način, međutim, sa njima izgleda nema razgovora. Sada ćemo ići nekim radikalnijim putem. Jer, ako ne možete komunicirati mejlom, pismom, zamolnicom, onda nam ostaju jedino protesti, nešto što nije nimalo lijepo kad počne sezona. Nisam pobornik protesta, ali to traže akcionari i druge nema – kaže Milošević.

Datum protesta još nijesu precizirali, a znaju i da 4 dana prije treba da dostave obavještenje Centru bezbjednosti o organizaciji javnog okupljanja, a to, kako kaže Milošević, može da se desi „svakog trena“. Ona je naglasila da 150 manjinskih akcionara i dalje insistira na ranijim zahtjevima:

– Traže isplatu akcija po nominalnoj vrijednosti od 10,80 e, iako je ona daleko veća, ali oko te cijene su se usaglasili. Sljedeći zahtjev biće nam i učešće u dobiti, koju smo im do sada prepuštali. Oni su nas kreditom za izgradnju hotela blokirali, zbog čega ne možemo izaći na tržište sa akcijama. To je i jedan od osnovnih razloga zašto insistiramo na njihovom otkupu naših akcija – objašnjava ona.

Predsjednik Borda direktora kompanije Primorje hotels & restaurants, Božidar Draganić za Radio Jadran ističe da ova kompanija nema obavezu da otkupi akcije manjinskih akcionara RVI-ja, demantujući Milošević da su im kreditom blokirali izlaz na tržište akcija i onemogućili prodaju:

– Od finansijskih mogućnosti i raspoloživosti sredstava Primorja zavisi realizacija te inicijative. Te akcije može da kupi bilo ko na tržištu Crne Gore. Njima je više puta ponovljeno da smo zainteresovani za taj otkup, ali,  upozoravam sve da nećemo tolerisati bilo kakvo narušavanje javnog reda i mira. Jer sve te pritiske smatramo ucjenom, kao i podnošenje krivične prijave, koja je odbačena. Time, slobodno mogu reći, ulaze u zonu reketiranja – smatra Draganić.

HTP Primorje skuplja sredstva, ali Draganić nije mogao reći kada bi eventualno mogli izaći sa nekom ponudom. Jer, kako je objasnio, prošlu godinu okončali su sa pola miliona eura zarade, što je drastičan skok u odnosu na 2016. U ovoj godini, takođe, imaju ambiciozne planove kad je riječ o ostvarivanju dobiti, kako bi mogli početi sa podjelom dividende.

Podsjetićemo da je Specijalno državno tužilaštvo početkom godine odbilo tužbu manjinskih akcionara bivšeg Centra Igalo, odnosno RVI-ja, koju su podnijeli protiv više lica u rukovodstvu kompanije Primorje hotels & restaurants zbog podignutog kredita od 6 miliona eura, uz garanciju hipoteke na objekat hotela Palmon bay u Igalu.

Manjinski akcionari tužbu su podnijeli prije 2 godine, protiv Dejana Manojlovoća iz HTP Primorja, Jelene Đurašković, bivše v.d. direktorke hotela Palmon bay, Dragana Bućina, izvršnog direktora HTP Primorje i Božidara Draganića, predsjednika Odbora direktora kompanije Primorje Hotels & Restaurants.

Još 2007. godine su 81 odsto akcijskog kapitala hotela Centar Igalo (nekadašnji RVI) kupili konzorcijum HLT Fond i HTP Primorje za 3,1 milion eura. U međuvremenu je riješen sudski spor unutar konzorcijuma u korist HTP Primorje, a potom i potpisan Aneks ugovora sa Vladom za rekonstrukciju hotela, u koju je uloženo preko 10 miliona eura.

17 Komentari

 1. Ma sramota je sto rade radnicima u hotelu, svi rade prekovremeno.Nikom ne isplacuje dodatno na platu al zato Denis vozi najskupljeg dzipa i boli ga za radnike i hotel, bitno da je njemu i njegovoj familiji dobro. A Draganic nije policajac pa da pazi na javni red i mir. Ovo je jedna velika sramota od fire i sa “novim” direktorom, u proteklih par mjeseci dosta stalnih radnika je dobilo otkaze jer moj boze treba da se namjeste neki novi ljudi. UZAS

  15
 2. Svi manjinski akcionari koji nijesu prodali akcije u vrijeme kad su bile skupe su na istome sad.Nema tu protesta,niko nam nije kriv što smo šćeli još više,niko nije dužan da nam ih kupi,sami pali, sami se ubili.I meni bi odgovaralo da nije tako,ali život je kocka,nosi rizik na svakome mjestu.Neka smo mi živi,ali da nije nas odakle bi neko drugi imao?

  11
  2
 3. Sramotno treba da dobiju svoja prava.To sto nisu dobili radnici ovih ili onih ne znaci da se time treba voditi,zato smo i đe smo.Taj renomirani hotel tako fenomenalno posluje da uskoro ni kiflu nece imat đe kupit jer su blokirani od raznih dobavljaca,srecom po đe koji se novi nađe da ga zaj….ugodan dan i srecno na protestu,mozda gosn.Draganic bucne glavu danas pa bolje s njom porazmisli i donese ispravniju odluku u korist akcionara a i hotela,u miru da prođe sve.

  10
  1
 4. Da se ne šalimo. Destregali su Boku, Bijelu, Prvoborac, Mješovito, Vinopromet, Obnovu, Novsku Banku…Bralim Meljine, PKB, Južni Jadran….i sada će radnici kao spasiti RVI ili Banju. Budimo ozbiljni.

  12
  4
 5. Je li ovo predsjednik borda ili policajac jer izjavi da nece tolerisati narusavanje javnog reda i mira.Koliko znam to nisu nadleznosti predsjednika borda, ali u ovom gradu su moguce i ovakve izjave jer nema nikoga kuci.I ono sto je valjalo smo unistili.

  36
  2
 6. Prevara je pocela preko HLT fonda a sad samo finisiraju.Sram ih bilo.Nema druge nego se okupite i ispred recepcije sa tecama i kantama zasvirajte .Bice to prelijepi koncerti !

  26
  2
 7. Najveća prevara i prodaja akcija pojedinih rafnika Mješovitog.Za 0.40 centi ljudi su prodavali svoje akcije.a oni koji nisu htjeli da uh prodaju neće ih više nikad ni prodati jer se imovina Mješovitog krčmi bez znanja malih akcionara.

  24
 8. Kako ovog Draganića nije sramota ovako da priča. Ko je on i čije interese štiti? Zna li on da su bivši radnici RVI od svojih usta odvajali da se uradi ono čime se on diči! Sramotno!

  41
  7
 9. Da pitamo Draganica koliko su mu prijatelji platili hotel i kako?Koliko su zatekli na racunu Centra Igalo u momentu preuzimanja horela? Kako su ” pocerali” stalne radnike samo iz razloga sto su u stalnom radnom odnosu i kao takvi teret hotela koji planiraju da zavale nekom “seiku”. Kakav je mobing vrsen nad radnicima od strane Jelene Djuraskovic ?Kako to da radnici jedne uspjesne firme kao sto je bio Rvi nisu valjali ili kako vi to hocete da kazete ne uklapaju se u novi koncept sad firme koja je prezaduzena. Zapita te li se koliko ste Novljana ostavili bez kore hleba. Jeste li ispravno postupili kada niste uopste ili jeste dali mizeriju od otpremnine ? Kriminal se to zove

  38
  6
 10. Kakva je ovo zavrzlama? Nisu u obavezi da kupe akcije, kao i da prodaja ne zavisi od njegove kompanije jer te akcije može kupiti ko god hoće u CG. Ali, akcije ipak nisu na tržištu jer su oni iskazali interesovanje, no nemaju sredstava iako posluju u plusu. Povrh svega toga upućuje prijetnje ovim obespravljenim jadnicima

  Firma vam treba i PR menadžera, ovo je dno.

  37
  4

Ostavite komentar

*

code