Margaret En Uehara u Herceg Novom: Podrška naporima za razvoj grada

Margaret En Uehara u Herceg Novom: Podrška naporima za razvoj grada

1876
8
Podijeli

uehara acimovicSjedinjene Američke Države su respektabilan partner i važan prijatelj Crne Gore na putu ka evropskim i evroatlanskim integracijama. Vrata Opštine su otvorena za svaki vid saradnje sa Ambasadom i Vladom SAD i američkim kompanijama u našoj zemlji-poručeno iz lokalne uprave, tokom treće zvanične posjete Herceg Novom  ambasadorke Sjedinjenih Američkih Država, Margaret En Uehara. Ona je razgovarala sa predsjednicom Opštine Natašom Aćimović i njenim saradnicima.

Predstavnici Opštine su ambasadorku upoznali sa aktuelnostima u ovom gradu, realizovanim i planiranim projektima za unapređenje kvaliteta života građana i imidža grada. Osvrnuli su se na uspješnu realizaciju projekta uvođenja LED javne rasvjete i predstavili detalje projekta kandidature Herceg Novog za Evropsku prijestonicu kulture.

Picerija i restoran

“Sinhronizovano i aktivno radimo na poboljšanju poslovnog ambijenta i obezbjeđivanju povoljnih uslova za investitore. Svjesni smo potencijala kojima raspolažemo i šta je potrebno uraditi da bi oni bili na pravi način vrijednovani. Ostajemo na raspolaganju za nove ideje koje će doprinijeti razvoju Herceg Novog”, poručila je predsjednica Aćimović.

Takođe, bilo je riječi o mogućnostima da Herceg Novi konkuriše za grantove Ambasade SAD u Crnoj Gori, posebno u oblasti zaštite i revitalizacije spomenika kulture.

Ambasadorka Uehara istakla je da joj svaka posjeta našem gradu pričinjava zadovoljstvo. Bila je zainteresovana za detalje oko kandidature Herceg Novog za Evropsku prijestonicu kulture.

“Proces pristupanja NATO alijansi i Evropskoj uniji je zapravo važna kulturološka promjena. Morate vjerovati da je promjena moguća da biste je i postigli. Za svaku značajnu promjenu potreban je ozbiljan i dugoročan rad i drago mi je da vidim da ste vi na to spremni”, poručila je ambasadorka.

8 Komentari

  1. Ambasadorka ne zna da mi nijesmo baš za ozbiljan i dugoročan rad,jer bi nam temelj bio očišćen i proračun tačan i stručan,a i što bi je za to bilo briga.

  2. Vama treba pod hitno da se otvori forum za spekulacije o problemima u opstini tj da se daju predlozi kako bi bolje funkcionisao grad i zivot gradjana. Npr evo covjek oce da otvori taxi i stavio bi znatno nizu cijenu,dok ovi iz opstine sabotiraju u korist znate kog… trebamo podrzati covjeka i omoguciti mu rad.

  3. “Sinhronizovano i aktivno radimo na poboljšanju poslovnog ambijenta i obezbjeđivanju povoljnih uslova za investitore” A šta to konkretno?

Ostavite komentar

*

code