Početna Društvo Marija Andrić: Komunalna policija i inspekcije stalno kontrolišu saobraćaj i privremene objekte...

Marija Andrić: Komunalna policija i inspekcije stalno kontrolišu saobraćaj i privremene objekte duž Šetališta

43

Poslije teksta Radija Jadran „Kako i pored kazni, Šetalištem Pet Danica cijelog dana špartaju auta?“, objavljenog 29.juna , u Službi komunalne policije i inspekcijskog nadzora saznajemo da su njihovi službenici maskimalno angažovani, te da su u maju i junu izdali 52 prekšajna naloga nesavjesnim vozačima.

Kazne pljušte, a to što se preko cijelog dana, ipak, mogu vidjeti vozila na poznatoj novskoj promenadi ne znači da komunalna policija ne radi svoj posao , već da čak 65 građana imaju odobrenje, objašnjava načelnica Marija Andrić.

Ove godine u susret, ali i u toku ljetnje turističke sezone Služba komunalne policije i inspekcijskog nadzora intezivno je obavljala i obavljaće kontrolu kretanja motornih vozila u ul. Obala Nikole Kovačevića kao i na Šetalištu V Danica, kao i sankcionisanje počinioca prekršaja, tvrdi ona:

– Koliko se često vrše kontrole i kolika je prisutnost naših službenika na ovim saobraćajnicama najbolje govori podatak da je u maju obilaskom patrolnog rejona konstatovan veliki broj prekršaja za koje je izdato 26 prekršajnih naloga, dok je do današnjeg dana taj broj u junu udvostručen. Tačnije trenutno imamo cifru od 52 izdata prekršajna naloga, što je nesporno veliki broj, s obzirom na maksimalne napore koje smo ulagali u zimskom periodu kako bismo preventivno djelovali i na taj način informisali naše sugrađane o vremenskom periodu kada je ulazak na Šetalište dozvoljen, kao i da se to čini isključivo sa vozilima za koja posjeduju odobrenja nadležnog Sekretarijata – ističe Andrić.

Napominje da ova Služba isključivo kontroliše posjedovanje odobrenja za ulazak na Šetalište, a period u kojem je ulazak odobren definisan je shodno važećoj opštinskoj odluci o regulisanju drumskog saobraćaja. To znači, u ul. Obala Nikole Kovačevića zabranjen je saobraćaj za sve vrste motornih vozila, osim vozila za snadbijevanje od 06:00h -09:0h i od 14:00h – 16:00 koja posjeduju odobrenje Sekretarijata. Isti vremenski interval za ulazak predviđen je i za Šetalište V Danica i to na potezu od restorana „ Galeb“ u Igalu do bolnice u Meljinama, podsjeća Andrić.

– Sekretarijat za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost je nadležan za izdavanje odobrenja. Trenutna brojka je 43 odobrenja koja su izdata pravnim licima za ulazak na Šetalište u periodu kada je to dozvoljeno, kao i 65 za fizička lica – naglašava ona.

Na kraju Andrić informiše da Služba komunalne policije i inspekcijskog nadzora, zajedno sa inspektorima Uprave za inspekcijske poslove, intezivno obavlja kontrolu posjedovanja odobrenja za postavljanje privremnih objekata na šetalištu.

43 Komentari

 1. I vrlo selektivni u kontroli i kaznjavanju prekrsaja. Nedodirljive zaobilazite u sirokom luku. Nikad gore rukovodstvo komunalne policije.

 2. Treba prvo obezbjediti infrastrukturu komunalnu ,turističku pa tek onda tjerati mak na konac.
  Nije svuda crno bjela situacija
  Treba obezbjedit iole blizu plaže parking da bi turisti gradjani koji idu na istu mogli da se parkiraju a da pritom ne krše propise
  Nije lako gurati dječija kolica uzbrdo i po par km sa sve djecom i pratećom opremom do parkiranog automobila ako imate uopšte sreće da nadjete parking.
  Reći će neki uzmi taxi
  Em ispadne skupo em u vremenu kada se svi vraćaju sa plaža nemoguće je nać slobodan
  U par navrata sam prisustvovao verbalnim okršajima či je taxi i ko je pre zvao!!!
  U toku sezone treba biti maximalno fleksibilan jer sa tolikom količinom ljud sve jedva funkcionise a da se ne raspadne:smeće,voda,struja.
  Poz?

 3. gdje je to gospodjica bila rukovodioc pa da sada bude nacelnica? ovakva vam je svaka rabota pa se onda cudite zasto vas narod pljuva !

 4. ……A KONTROLISETE LI GOSPODJICE BILO STA MIMO SETALISTA U NOVOM???KROZ BIJELU JE SVAKI DAN SAJAM AUTOBUSA NA “SETALISTU”

  SMIJESNI STE NACELNICE

 5. VASA i nazalost nasa komunalna policija kod gradjana nema uopste autoritet sluzbenog lica jer je vecina njih primljena preko rodbinskih,prijateljskih i “opstinskih” veza. Samim tim oni na intervenciju i ako dodju,budu pognutih glava jer znaju na kakvom su glasu?

 6. Svako jutro vodim djecu u 10 h na plažu na Savini.
  Projure šetalištem 5-6 Podgoričkih i 2-3 HN kombija.
  Fricom,Falcon,Voćko,Zetatrade,Funny i mnogi drugi koji nas redovno bukvalno izguraju da bi se spasili.
  Vrijeme 10h.
  Ko ovdje mulja?
  “Načelnice”.

 7. “… intezivno obavlja kontrolu posjedovanja odobrenja za postavljanje privremnih objekata na šetalištu.” Da li kontrolisete da li su privremeni objekti u skladu sa regulama – ispunjavaju sve zahtjevane standarde materijala i boje, dimenzije, vrste robe koja se prodaje,… Da li mozemo konacno nesto unaprijediti?

 8. Svaka čast Marija! Mlada i perspektivna mlada damo vama svaka cast na odlicoj kontroli u gradu, najlakse je sve kriviti i nalaziti manu,al ono sto je do vas odlicno odradjujete. Samo sto stepen nesavjesnih vozaca je u porastu, a prvi oni vas kritikuju za neazurnost. Tako da samo naprijed,na ovakve komentare se ne osvrcite.

 9. Ne poznajem ovu gospođu ali ponaša se kao političar.Draga gosp. mi smo građani ovog grada i molimo vas da nam barem kažete da ćete bolje raditi,da se ovo neće dešavati,da ćete postaviti kamere .Mi imamo i oči i uši i svaki dan šetamo . Izvinite se građanima i recite da toga više neće biti,to je vaš zadatak.

 10. Pitanje je da li ovaj kadar na celu sa neznavenom nacelnicom umije i zna da odgovori na ovako slozit cete se svi specifican i tezak posao, koliko mene sjecanje dobro sluzi dok su u toj sluzbi radila dva momka Mikulic i Djekic koji su tu istu Andricku ucili poslu ali ocigledno je nisu naucili stanje u toj sluzbi je bilo ok, makar su bili skolovani i sposobni ali neodgovara im kad neko zna vise od njih i zato smo tu dje smo!

  • Kao i prošla đečurlija, pardon, mladi kadar, taman su nešto naučili, a ti bi da ih smjenjuješ. Pa da nam dođe nova balavurdija, koja ne zna nos obrisat, a ne vodit grad?

 11. Za 60 dana 52 prekršajna naloga. To je manje od 1 po danu. Kazne pljušte? Češće je pljustala kiša.
  Ukupno 108 automobila ima pravo da svakodnevno saobraća. Od toga 43 bi trebalo da su dobavljači, a 65 stanuju pored.
  Mnogo i jednih i drugih. Meni to miriše na zloupotrebe.

 12. Da li smatrate da parking na Staroj banji tj.kod Titove vile treba da postane nova autobuska stanica jer sada je svaki dan tu parkirano barem tri autobusa.Ako je dozvoljeno parkiranje i ukrcavanje putnika obavjestite nas da znamo.Sramota je na pjenu od mora uz plazu da je parking za autobuse.

  • Pa skoro na pjenu od mora prodaju roštilj na kilo !!!
   Dimnjaci kao Ruski S 400 !!!!!
   Još samo tu negdje u blizini napravit klanicu stoke ponuda komplet.
   Da nema u Budvi ili Dubrovniku toga ?????
   Ovima sto prave takvu ponudu gospodo poklonite koji prospekt kakvi su Igalo i Novi bili prije 91 god, posto nam to nevjeruju iz priča.

 13. Ne mlatite praznu slamu,zaustaljate velike privatne kamione imaltretirate vozace.A ovi sitni krimosi vam voze motore i auta po setalistu koje nesmijete ni zaustavuti.Kaznjavate stare i nemocne penzionere sto vam bacaju kesu smeca u kontejner. A pojedinci vam u nocne sate istovaraju sut,sporet, peozor, vrata u kontejnere e i njima nesmijete nista.
  Sami kazete jedna kazna dnevno, etokoliko ste strucni!

 14. Cijenjena Gospodjo Načelnice, grad Singapur je jedan od svjetski najrazvijenijih gradova u oblasti turizma i tamo dolaze enormno bogati kao i siromašni ljudi. Jedino zajedničko kod svih turista koji posjećuju Singapur je to da svako poštuje gomilu pravila i zakonskih odredbi, jer su kazne toliko ozbiljne da se ni enormno bogati ne usudjuju da krše zakonske odredbe i pravila. Pokušajte ozbiljno da se bavite vašim poslom i budite uvjereni da će problemi nestati kao da u ruci držite čaroban štap.

 15. Niko, ali baš niko od gradjana, turista i snadbjevača ne bi smio da koristi motorna vozila poslije 08:00 sati. Čak da je sreće i razumjevanja turizma, kao i turističke kulture ne bi ni biciklisti smjeli da koriste šetalište brzinom većom od 20 kilometara na sat. Jedinu privilegiju na vožnju šetalištem u periodu od 08:00 pa do 04:00 bi morale da imaju vozila hitne pomoći, vatrogasna vozila i vozila policije i to samo u vanrednim situacijama. Sve ostalo je bahaćenje i ispoljavanje sile, kao i nedovoljno znanje u oblasti komunalnih problema turističkih destinacija. Nadam se da će i vaša služba jednog dana izrasti u ozbiljnu instituciju i da će svjest vaših službenika, kao i njihova mjesečna primanja dostići taj nivo da se ne moraju povlačiti pred “moćnima” ili koalicionim VIP partnerima. Tako da vam ova vaša pričica ne pije više vodu ni u Cook Islands.

 16. Blago nama sovim nacelnicom. Nikad gori kadar. Zna samo konsije po ratisevini da kaznjava za krave! Sramota!!! Nikad vise Demokrate! Nikad vise!!!

 17. Ako je tako,onda Prekrsajni sud daje blage kazne,mozda samo opomene ili to se negdije zaturi u skrabijama.
  Ako nekoga dobro rebnete po spagu,onda ce dobro promisliti drugi put gdije ce voziti.
  Nakon koliko prekrsajnih prijava se oduzima vozacka dozvola i na koje vrijeme?

 18. I kad mogu da voze fizicka lica, kad ko hoce?
  Zasto takva vozila nemaju neku oznaku tako da pjesaci vide da oni posjeduju dozvolu za voznju?
  Isto tako bi znali ko je u prekrsaju!
  A ne da sviraju pjesacima i da se mi njima sklanjamo.
  Zasto dostavna vozila poslije 9 ujutro voze i dalje?
  Sto ne stanete u 9:00 na izlaze sa setalista pa sacekate dostavna vozila i napisete kazne?
  To je vrlo jednostavno ali necete to da radiate!!!
  Neozbiljni ste i neprofesionalni a takodje i nekulturni i prepotentni.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code