Početna Društvo Marija Andrić: Ljetos najviše kazni za nepropisno parkiranje

Marija Andrić: Ljetos najviše kazni za nepropisno parkiranje

32

Komunalna policija tokom jula i avgusta izdala je 504 prekršajna naloga. Najveći broj odnosio se na saobraćajne prekršaje, odnosno nepropisno parkiranje.

– Od toga su 343 prekršaja iz oblasti saobraćaja, a 161 prekršaj je registrovan iz oblasti komunalnog reda (buka, radno vrijeme, paljenje vatre, izvođenje građevinskih radova). Najviše prekršaja su napravili ugostiteljski objekti i trgovinske radnje zbog nepropisnog odlaganja otpada i lijepljenja plakata – kaže za naš radio v.d. načelnica Komunalne policije, Marija Andrić.

Kazna za lijepljenje plakata je 150 eura. Ukoliko isti privrednik ponovi prekršaj kazna je 1000 eura za pravno lice, a 150 za odgovornu osobu u firmi.

Dozvoljeni nivo buke za ugostiteljske objekte na otvorenom je 65 decibela, osim plažnog bara La bamba koji je imao dozvolu za 110 decibela, jer su svako veče organizovali koncerte.

– Dobili smo dosta prijava za plažni bar La bamba, po svakoj prijavi smo izašli i izvršili kontrolu i nismo uočili da su prekoračili dozvoljenu jačinu. Oni su imali odobrenje Sekretarijata za finansije, turizam i ekonomski razvoj kojim se odobrava do 110 decibela – istakla je Andrić.

Prvi put ove godine na nekoliko lokacija u gradu komunalni policajci su svako veče kontrolisali nivo buke, odnosno objekte na Toploj, kao i na Škveru. Evidentno je da je ove sezone bilo manje prijava za buku.

Možda je tome doprinijela i stroža kaznena politika. Za nepoštovanje dozvoljene granice nivoa buke kazna je 1000 eura za pravno lice i 1000 eura za odgovornu osobu.

Dileri za izdavanje soba i apartmana koji su posebno aktivni tokom ova dva mjeseca, a koji često ostavljaju ružnu sliku i utisak o gradu, nisu u nadležnosti Komunalne policije već Uprave za inspekcijske poslove.

– Služba Komunalne policije može da obavlja samo asistenciju, jer to nije u našoj nadležnosti. Tokom ljeta bile su dvije asistencije – ističe Andrić.

Službi Komunalne policije tokom ljeta stizale su i prijave za „lajavce“ sa mora. Prekršiocima su izdata upozorenja jer je njihov rad zabranjen.

Komunalna policija ima 29 zaposlenih, dvoje je primljeno prije sezone, a u zavisnosti od potreba ove službe u narednom periodu će odlučiti da li će ih zadržati kao stalne radnike.

32 Komentari

 1. Ovdje je toliko komentara sa riječima tipa “sumljam” i slično, da mi je prosto drago da vas kažnjavaju, Vi koji ste najglasniji.
  A možda da se ukine ova služba i komšija (sa kojim naravno ne pričate) počne da zida šupu uz vaš prozor, koga biste zvali? Ili šta ima veze nek poperi svinjac i koze uz vaš plac, pa njemu ne smrdi nego vama…
  Pa šta kad preplavi septička neće njemu curiti nego vama na dolac….
  Pa ajde kad krene da piša od komšije iznad u zgradu, vas koga biste zvali?
  Pa šta ako neko poperi stubiće po sred trotoara, jer eto tako trebaju mu !?
  O jadu bi se vi zabavili da njih nema, inače je to baš divan posao zar ne? na konkurs se čisto za vašu informaciju nije niko ni prijavio.
  Inače totalna je banja sa narodom raditi. Ne bih im bio u koži ako u rabotu sa vama koji ovo pišete morijau da ulaze.

  12
  10
 2. Dozvoliti da se trese cujelo Igalo od koncerata na otvorenom je više nego sramota.
  Draga gospodo uložite i napravite Top Hil van urbane zone i do zore.
  Krivično treba goniti svakoga ko odobri više od 60db na otvoreno.
  Evo prilika da Katić i Bigović daju komentar za iduću sezonu na zaštitu od buke u Igalu.
  Valjda imaju morala da se oglase po ovom pitanju.

  16
 3. NIJE REKLA KOLIKO JE BILO PRIJAVA ZA LAJANJE PASA I KOLIKO SU TU KAZNI NAPLATILI, AKO JESU. SUMLJAM DA SU IKOGA I OPOMENULI, A ŽIVJET SE NEMOŽE OD LAJANJA, TO JE SAD U MODI, SVI VODAJU KUČIĆE UMJESTO DA BRINU O LJUDIMA OKO SEBE.

  17
  8
 4. Komunalna policija nicemu ne sluzi! Pod hitno peticija za uklanjanje te sluzbe! Zaposleni totalno neadekvatni ljudi ,na celu sa ovom mladom osobom! Sem sto sami prave nerednered parkiraju se gdje ih je volja,pricaju mobilnim u voznji,ne vezuju pojas ,bahato se ponasaju,jos ako su placeni po km.onda imaju najvece plate!

  31
  5
 5. Koliko ste vozaca kaznili zbog nepropisnog parkiranja po setalistu i voznje po istom…Cesto setam setalistem u popodnevnim/vecernjim udarnim satima.Komunalne policije nigdje,a vozila na sve strane,i domacih i stranih tablica….I dalje Vam se draga gospodjice/gospodjo Andric zaposlenici svrckaju Skodama,a da se ne vezuju.Dosta puta sam primjetio da i telefoniraju mobilnim tokom voznje.Vaze li za Vas u sluzbi saobracajna pravila ???? Dokle ovako bahato ponasanje od Vas i Vasih sluzbenika…Vjerovatno sve dok ne pocnemo sa peticijom za ukidanje sluzbe…Bolje niste ni zasluzili.

  43
  5
 6. Od izlaza ulice 29. decembar ( Novosadsko) na magistralu do Doma zdravlja se ne može bukvalno proći. Mora se ići desnom stranom, sa vozilima iza leđa. Na trotoaru su parkirani automobili. Mora se ići magistralom. Čak na jednom mjestu, na trotoaru, neko je obilježio parkiralište sa 01, 02. Sva je sreća da do sada niko nije stradao. Pitam : Ako, ne daj Bože, neko strada, da li će opštinske službe, prije svega komunalna policija snositi odgovornost?!

  26
  1
  • 8.3 kazne dnevno a prijava za nepropisno parkiranje je bilio samo nebo zna koliko dnevno + sve ono nepropisno parkiranje koje nije prijavljeno. Otprilike za ovih 8.3 kazne dnevno je trebalo jednom zaposlenom na dan oko 30 min maksimalno , ostali nisu trebali a i taj je ostalo vrjeme trosio na kafu ,sok ili ladno pivo uz voznju kolima da ih malo vetric rashladi.

 7. A gdje su komunalni policajci da kažnjavaju nepropisno parkirana vozila na trotoaru iznad njihove poslovnice, kod Pošte i Apoteke Veseiln? Svakodnevno ima parkiranih vozila tako da pješaci ne mogu da prođu trotoarom ali to nema ko da vidi. Takođe, preko puta Radijusa svaki dan, ali bukvalno svaki dan su vozila na trotoaru i pješaćkom prelazu. Parking servis toleriše pola ure na propisno označenom parking mjestu ali ima osoba koje to ne zanima, trotoar je lakši za parkirat nego se parkirat bočno ili u rikverc. Više puta sam podnosio žalbe ali nikoga nije briga, reaguju poslije dva dana, odu u 20.00 tamo i konstatuju da nema nikoga nepropisno parkiranog. Zašto onda plaćamo Komunalnu policiju? Jer su to fine djevojke i momci i grehota je da ne rade nigdje?

  29
  2
  • A da ne pričamo silazak na Škver. gdje god je žuta linija predviđena za mimoilaženje tu su parkirana auta, a komunalna policija ništa ne preduzima.

   14
   2
 8. Bravo .. )) tu se pokazite! Na naselju Gomila gradjani prijavljuju otpad zeljeza u nelegalno postavljenim objektima i vi dolazite i opominjete.. A za parkiranje kazna! Uzas!

  19
  2
 9. Oce li sto od tih para preteci za neki uredjeni parking pa tek onda ako se neko nepropisno parkira kazniti ga ili nedaj boze za neki djeciji vrtic ili skolu. Naravno da nece jer ste nesposobni da bilo sto korisno uradite osim da naplacujete kazne.

  15
  1
  • Kakve pare za ulaganje? Pa oni nemogu zaraditi za plate i gorivo telefone održavanje vozila i da ne navodim cega još. A LASERI NA LA BAMBI? nemože se spavati od svijetla koji izaziva ludilo do tri sata ujutro i duže. Imaju li dozvolu da URNIŠU stanovnike Gomile Suščepana i svih brdskih naselja prema Dubrovniku. Kom. Pol. Teski promašaj opštine…
   ..

   10
 10. “u zavisnosti od potreba ove službe u narednom periodu će odlučiti da li će ih zadržati kao stalne radnike.”

  Ukoliko se pokaze potreba da rade i oktobar, vi cete im dati ugovor za stalno ? Nece to biti jer vam je big boss Mića naredio ?

  “Službi Komunalne policije tokom ljeta stizale su i prijave za „lajavce“ sa mora. Prekršiocima su izdata upozorenja jer je njihov rad zabranjen.”

  Cisto ste ih svako dva dana upozoravali da to ne smiju da rade ? Ili je to strogo upozorenje izdato prije par dana ? Ruku na srce stvarno ih nisam cuo od subote…

  P.S. Gospodjo Andric , bolje vam je da se mnogo vise ne oglasavate , jer sebe ponizavate , a Katić i Konjevic vam se smiju dok to radite…

  20
  5
 11. Sazaljevam sve one koji su se prodali demokratama za cokoladice , pice i nesto sice i pitam ih jesu li sad srecni, jesu li srecni sto su glasali za partiju bez programa, ideja, kadrova, planova? Jesu li srecni sto su glasali za nepismenog Becia , koji nema dana radnog staza, a ima milione?Pozivam upravnu inspekciju i sve nadlezne drzavne organe da provjer kadrove i poslove demokrata. Gradjani Herceg Novog pamet u glavu, ucite na greskma i na svakim sledecim izboria ukazite povjerenje DPS-u, jer je to partija koja je za kratko vrijeme dovela sve renomirne investitore u Hn, koja ima planove , ideje i program!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  23
  24
 12. Sad bi se trebalo tražiti pokretanje krivičnog postupka protiv odgovornog lica u Sekretarijatu za finansije, turizam i ekonomski razvoj, jer je izdata dozvola ugostiteljskom objektu koja nema pokriće u pravnom poretku Crne Gore

  25
  3
  • Nivo obrazovanosti je partiska pripadnost a kvalifikacije su lepljenje propagandnog materijsla ubjedjivanje rodbine i komsija onaj pravi nivo obrazovanja ne vazi, na zalost. Sve nam je tako u drzavnim i opstinskim strukturama.

   25
 13. Najvece zrtve kaznjavanja su turisti sto bas i nije pohvalno za turizam a mnogo se gledalo “kroz prste” za buku sto takodje nije dobro za turizam. Ali ko sve radi tamo nije ni cudo da to ne mogu shvatiti, valjda ce neko iz rukovodstva opstine.

  25
  2
 14. Pohvale za pojacanu i ucestaliju kontrolu i sankcionisanje nivoa buke, muzike i radnog vremena ugostiteljskih objekata.
  Neophodno je taj trend i posao raditi i u zimskim mjesecima a insistirati na ugradnji limitatora zvuka /Zakonska obaveza/.
  Izdavanje odobrenja za rad ugostiteljskih objekata do 03.00 h tj. do zore i u zimskom periodu, objektima sa otvorenim terasama je blago receno uzas za goste i ljude koji zive u blizini.
  Vidi se napredak, ali i puno toga za poboljsati.

  12
  20
 15. Marija Andric je osoba koja je postavljena mimo javnog oglasa sto je protivno USTAVU i ZAKONU O RADU I ZAKONU O DRZAVNIM SLUZBENICIMA I NAMJESTENICIMA, ne ispunjava ni ZAKONSKI uslov za v.d. nacelnika komunalne policije , a to je da ima dvije godine staza na rukovodecim poslovima na kojima se zahtijeva samostalnost u radu.
  Marija Andric i demonkrate direktno krse Ustav Crne Gore, Zakon o radu , Zakon o drzavnim sluzbenicima i namjestenicima.
  Ali to su Marija Andric i demonkrate.

  41
  12

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code