Marija Kapisoda izlaže u Ljetnjikovcu Buća

Marija Kapisoda izlaže u Ljetnjikovcu Buća

0
Podijeli

Galatea Gallery iz Podgorice i Centar za kulturu Tivat priređuju izložbu crteža u kombinovanoj tehnici Marije Kapisode, profesorke sa Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju pod nazivom „Put plamene tišine”.

Marija Kapisoda je rođena na Cetinju, gdje  danas živi i radi. Tu je završila osnovnu i srednju likovnu školu. Diplomirala je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, odsjek grafika,2001. godine u klasi prof. Jakova Đuričića, kod kojeg je 2006. godine odbranila magistarsku tezu pod nazivom „Zemlja – Svjetlost,Svijetlo – Tamno”.

Picerija i restoran

Članica je ULUCG-a od 2005. godine i imala je dvanaest samostalnih izložbi. Učestvovala je na mnogim kolektivnim izložbama, kao i kolonijama, u zemlji i inostranstvu.

Istoričarka umjetnosti  Ljiljana Zeković  u katalogu je navela da Marijine grafike i crteži, čine jedinstven idejni i estetsko – likovni korpus. Utemeljeni su na jedinstvenim izvornim i arhetipskim predstavama formiranim u njenoj podsvjesti kao lične, iskustvene spoznaje svijeta.

Postavku u Galeriji ljetnikovca Buća u Tivtu, sjutra  u 20 sati otvoriće predsjednica Opštine Tivat , Snežana Matijević.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code