Početna Društvo Marina Sekulić od četiri kandidata najbolja za sekretarku prostornog planiranja i izgradnju

Marina Sekulić od četiri kandidata najbolja za sekretarku prostornog planiranja i izgradnju

25

Do juče v.d. sekretarka Sekretarijata za prostorno planiranje i izgradnju Opštine Herceg Novi, Marina Sekulić, obavljaće tu funkciju naredne 4 godine, a odluku o njenom izboru donio je predsjednik Opštine, Stevan Katić.

Ona je u potpunosti ispunila uslove Javnog konkursa, a pored toga ima dugogodišnje radno iskustvo na poslovima koji zahtijevaju samostalnost u radu i na poslovima rukovođenja u oblasti projektovanja, kazali su Radiju Jadran iz kabineta predsjednika.

„Na osnovu ovlašćenja iz člana 58 Zakona o lokalnoj samoupravi i člana 45 Zakona o državnim službenicima i namještenicima, predsjednik Opštine Stevan Katić donio je odluku o izboru kandidatkinje Marine Sekulić, spec.sci arhitekture, za sekretarku Sekretarijata za prostorno planiranje i izgradnju na vremenski period od četiri godine, kao prve kandidatkinje sa Liste za izbor kandidata, koja u potpunosti ispunjava uslove Javnog konkursa“, preciziraju u lokalnoj upravi.

Na Javni konkurs za popunu radnog mjesta visoko rukovodnog kadra – sekretara/ke Sekretarijata za prostorno planiranje i izgradnju Opštine Herceg Novi prijavila su se četiri kandidata, od kojih su tri ušla na listu kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, a sa samo dva su obavljeni intervjui. Iz Opštine nijesu naveli ko je, osim Marine Sekulić, još aplicirao za ovo radno mjesto.

Kabinet predsjednika Opštine formirao je Komisiju za provjeru sposobnosti, kroz posebno struktuirani intervju. Poslije toga je sačinila Izvještaj  na osnovu kojeg je kabinet predsjednika Opštine utvrdio Listu za izbor kandidata.

Inače, u većini organa lokalne uprave, preduzeća i ustanova, čiji je Opština osnivač, više nije v.d stanje. Već je završena procedura izbora rukovodilaca u skladu sa zakonom, a za ostale je postupak izbora u toku ili će konkurs biti uskoro raspisan, navode iz lokalne uprave:

„Na posljednjoj sjednici Skupština opštine Herceg Novi je dala saglasnost na odluke o izboru direktora doo „Vodovod i kanalizacija“, JUK „Herceg Fest“ i Sportski centar Igalo, a na zasijedanju u aprilu i saglasnost na odluke o izboru direktora JU  Gradski Muzej Mirko Komnenović i Galerija Josip Bepo Benković i doo „Komunalno-stambeno“, podsjećaju iz Opštine.

25 Komentari

 1. Trazili ste gledajte!
  Dr Sekulic ,Savo Palikuca i slicni trebaju ovom gradu.
  Zasto uopste raspisuju konkurse? Ako su direktori koje su “izabrali ” na konkursu najbolji onda smo stvarno N…..LI

  27
  3
 2. Sta rade Demokrate Sekulicka, Kovacevic, Arsic, Parking a imali iko sposoban a da je iz DF necuh nijedno ime do sad a nedaj boze da je iz DPSa.

  50
  3
 3. Dobar covjek,strucan kadar i “mijesa”se u svoj posao.Voljeli je ili ne ,ne mozete joj naci konkretne zamjerke u dosadasnjem radu.Prvi put je neko krenuo da rasciscava predmete koji stoje godinama i hrabro i po pravu i zakonu uhvatio se u kostac sa istim.Pricajte sta hocete,zena radi ,trudi se ,a da i pri tom je lijepa zena i prije svega dama!!!

  28
  57
  • korupcija je stravična ,ne znam koliko ste puta išli u urbanizam ,bez para nema ništa ,čekanje na svako dokument bez osnova,vozanje tamo -vamo .Jednostavnno neće normalno da funkciionišu

   4
   1
 4. Nije iz partije koju podržavam,ali je najbolja za to mjesto po mome mišljenju među mnogobrojnim.Možda griješim,ali utisak koji je ostavila na mene je odličan,a lično je ne poznajem.To je ono što me sad više ne prevari,a đeca su mi starija od nje.I drugi su to očito viđeli i ocijenili.Takve treba birati za rad,a partije su za popodne.

  22
  45
 5. Ne znam zenu i necu je komentarisati, ali postupak njezinog svekra ili sta joj vec dodje je u najmanju ruku nemoralan.Dr Sekulic se uvalio u politiku toboze da doptinese spasu i radu bolnice Meljine.Svi smo u to povjerovali glasali , a on zaposli svoju snahu ostavi bolnicu u naj vecim problemima i ode na brod. Vjerujem da je i dalje na platnom spisku bolnice i njihovoj grbaci.Sraman i pokvaren cin za svaku osudu.

  80
  7
 6. Ne poznajem dotičnu i ne mogu da donosim sud o njenoj kvalifikaciji i sposobnosti, ali bi jako puno volio da znam koji su to kriterijumi na osnovu kojih je dotična izabrana izmedju četiri kandidata. Kandidati i kriterijumi bi trebalo biti transparentni, a Predsjednik Opštine samo Administrator na verifikaciju izbora, a na osnovu bodova baziranih na kriterijumu. Doduše sva Opštinska rukovodstva se edukuju od Državnih Sekretarijata, pa kad vide da je jedan odredjeni broj Bezbjedonosno Interesantnih Osoba proizvoljno izmišljen na osnovu nacionalne pripadnosti ili trudom kuriožnih špijuna samo kako bi SAJ-ovci i PJP pretresala kuće i pravila iventar imovine kao Gestapo u vrijeme Drugog Svjetskog Rata, onda nije za čuditi što niže institucije kao što su Opštinska Rukovodstva ne moraju imati transparentne kriterijume.

  17
  4
 7. Drago mi je da Demokrate i Novska lista, kao novi subjekti na političkoj sceni primenjuju “ovakav” model kadriranja. Zbog toga ćemo ih lako smjeniti u idućem izbornom ciklusu. SVE U STA SU SE KLELI SU POREKLI!!! Primjenili su nepotizam kao osnovni kroterijum, do sada nevidjen na politickoj sceni Herceg Novog i Crne Gore.

  69
  9
 8. Mozemo li znati ko je bio u komisiji za izbor sekretera? Da li su to bile osobe iz te struke, ili se kao u slucaju smjene direktora muzeja, okupilo drustvo ispred zgrade i glasalo?

  50
  8
  • Koliko vidim Opština nema Glavnog urbanistu jer i to obavlja Sekretarka koja za nto mjesto ne ispunjava uslove. Ministar to prihvata jer mu odgovara da ih ima kooperativne kada triba.

   30
   5

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code