Početna Kultura Marinović predsjednik Udruženja filmskih producenata i reditelja Crne Gore

Marinović predsjednik Udruženja filmskih producenata i reditelja Crne Gore

0

Treća redovna, a druga izborna skupština Udruženja filmskih producenata i reditelja Crne Gore održana je u Podgorici. Jednoglasnom odlukom za novog predsjednika Udruženja izabran reditelj Ivan Marinović.

Shodno Statutu UFPRCG koji propisuje maksimalno trajanje mandata, Skupština Udruženja birala je novog predsjednika, predsjednika UO i dva člana UO, navedeno je u saopštenju.
Novi članovi UO su reditelj Senad Šahmanović i producentkinja Jelena Filipović, koja je takođe izglasana za predsjednicu UO Udruženja.

Sadašnji Upravni Odbor UFPRCG čine:
Marija Perović, rediteljka
Veliša Popović, producent
Senad Šahmanović, reditelj,
Jelena Mišeljić, producetkinja
Jelena Filipović, producentkinja, koja je i Predsjednica UO.

Ovim izborom Udruženje je ostalo dosljedno jednakoj zastupljenosti oba zanimanja na rukovodećim pozicijama, kao i o ravnopravnoj zastupljenosti polova, odnosno jednakom broju žena i muškaraca na rukovodećim pozicijama, u skladu sa inicijativom „50/50 by 2020“, dodaju u saopštenju.

Kostatovano je da su mandati istekli dosadašnjem predsjedniku UFRPCG Ivanu Đuroviću, kao i članovima Upravnog odbora koji su od osnivanja Udruženja na ovim pozicijama, Nini Redžepagić, Željku Sošiću (koji je bio predsjednik UO) i Nikoli Vukčeviću.

Članovi Skupštine Udruženja zahvalili su dosadašnjim članovima UO i predsjedniku na dosadašnjem radu, rezultatima, inicijativama, ali i izrazili posebnu zahvalnost na ideji pokretanja strukovnog udruženja filmskih reditelja i producenata naše države.

Na sjednici su takođe donesene odluke o planovima i strategiji za rad i razvoj Udruženja, u cilju unapređenja i razvoja crnogorske kinematografije, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code