Početna Kultura Marinovićeva “Igla ispod praga” na Evropskom festivalu filma u Nikšiću

Marinovićeva “Igla ispod praga” na Evropskom festivalu filma u Nikšiću

0

„Igla ispod praga“, filmski prvijenac novskog reditelja Ivana Marinovića, biće u srijedu, 9. oktobra, prikazan na nikšićkom V Evropskom festivalu filma, koji u našoj zemlji, u 8 gradova, organizuje Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i EU info centar, uz podršku Nikšićkog pozorišta.

Uz “Muškarce” iz 1963. Milorada Mila Đukanovića, biće to druga  filmska projekcija u crnogorskoj produkciji, od ukupno deset filmova koje će publika do 11. oktobra, u dva termina, moći da pogleda u sali Nikšićkog pozorišta

Iz EU info centra kazali su da će filmovi biti prikazivani u 18 i 20 sati i da je ulaz na sve projekcije je besplatan. U selekciji festivala našli su se filmovi savremene evropske kinematografije nagrađivani na brojnim filmskim smotrama, većinom snimani u koprodukciji evropskih zemalja, uz značajnu finansijsku podršku Evropske unije.

Nikšićko izdanje Evropskog filmskog festivala svečano će večeras otvoriti Marko Kovačević iz Delegacije EU u Crnoj Gori i potpredsjednica opštine Nikšić, Sonja Nikčević.

Ovogodišnji festival organizovan je u i Podgorici, Kotoru, Petrovcu, Ulcinju, Bijelom Polju, Petnjici i Mojkovcu.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code