MARKOVIĆ: ĆELTIKĆOGLU GRADI KOLEKTOR PO PLANU

MARKOVIĆ: ĆELTIKĆOGLU GRADI KOLEKTOR PO PLANU

131
0
Podijeli

Dinamika izgradnje kanalizacionog kolektora u Herceg Novom odvija se po planu, jer je tzv. “prolazni rok” prolongiran do 1. maja, dok se završetak fizičkog dijela posla očekuje početkom jula.

Ovo je našem radiju potvrdio direktor projekta i zastupnik izvođača radova firme Ćeltikćoglu, Dragan Marković.
Stanje na terenu, makar laicima, ipak pokazuje drugačije, jer Novljani svakodnevno svjedoče da se na većini raskopanih putnih dionica ne radi “punom parom” – mehanizacija jeste prisutna, ali čini se i nedovoljan broj radnika. Ugovoreni prvobitni rok za završetak radova istekao je 17. februara, ali kraj posla se ne nazire.
Nezadovoljstvo stanovnika Novog svakim danom sve je veće. Kumborani su posebno revoltirani, jer su radovi već nekoliko dana obustavljeni. Navodno, radnici su naišli na terenu na neke neiskopane mine i zbog toga prekinuli rabotu.
Marković potvrđuje da mine postoje, ali odgovornost nije na izvođaču da ih ukloni:
“Mine su nađene, ali time bi trebalo da se okupira neka nadležna državna ustanova i da preuzme brigu, a ne izvođač”.
Zbog probijanja rokova očekuje se potpisivanje aneksa ugovora, međutim Marković nije precizirao kada bi se to moglo i desiti.
“To bi trebalo da uslijedi u narednom periodu kad to investitor bude pripremio. Bitno je da smo mi neke rokove izdiktirali i ponašamo se u skladu sa dogovorima i prihvaćenim rokovima”.
Marković je još jednom istakao da je najveći krivac za produženje radova vrijeme, neplanirano veliki broj kišnih dana koji “koče” postavljanje kolektorskih cijevi. I to je nešto na što nije mogao uticati ni investitor niti izvođač. Samim tim, Marković kaže da će se eventualna šteta za sve strane, prouzrokovana kašnjenjem izvođenja radova, “obračunati” po završetku.
“Vidjećemo kakva je šteta pričinjena jednoj i drugoj strani, usaglasićemo se u konačnom obračunu. Nije to ništa spektakularno, sve je to normalno u ovom našem poslu” – naglašava Marković.
Sada su radovi na dvadesetak gradilišta duž rivijere i obavljeno je skoro 50% posla, onoliko koliko su to vremenski uslovi dozvoljavali, kategoričan je predstavnik turskog izvođača.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code