Početna Sport Marković na prvenstvu Evrope u jedrenju

Marković na prvenstvu Evrope u jedrenju

5

U poljskom gradu Dživnovu u toku je Evropsko prvenstvo u jedrenju, za klasu Laser do 21 godine, na kojem se takmiči naš juniorski reprezentativac Ilija Marković, jedriličar JK Delfin Tivat, koji je nakon prvog dana finalnih regata zabilježio 6. i 29. ulazak u cilj.
Ilija je trenutno osmi Evropljanin do 19 godina.

U klasi Laser Standard jedriličar kluba Delfin iz Tivta, takmiči se u konkurenciji 138 jedriličara.

Nakon tri odjedrena kvalifikaciona dana, ukupno pet odjedrenih regata, u finalne regate je ušao u zlatnu grupu, 46. generalno i 14. do 19 godina.

Prvenstvo Evrope se danas nastavlja i traje do utorka 27. avgusta.

Konkurencija je jaka, kao i uvijek na smotrama najboljih jedriličara Starog kontinenta, a veliki adut Ilije Markovića i selektora Ilka Klakora su rasterećenost, jer nemaju imperativ kada je riječ o borbama za medalju.

Sedamnaestogodišnji Ilija ima ogroman motiv, želju da se stigne do pobjedničkog postolja.

Regate koje Ilija danas ima na programu jesu borba za medalju i uz malo sreće, koja je sastavni deo sporta, posebno jedrenja, u kome nijanse, djelići sekunde odlučuju o plasmanu, nadajmo se dobrom rezultatu,saopšteno je iz JK Delfin Tivat.

5 Komentari

 1. Rezultati su dobri kada se ulaze u klub,poredite samo sa Jugole Grakalic klubom u koga see ne ulaze apsolutno nista – nema rezultata.
  Stvarno Novi po svim segmentima nazaduje dok se sve ostale opstine vidno razvijaju,ovo je samo primjer !

  16
  1
    • kole# taj uspjeh, otici na dvije olimpijade , mislim da niko nikada vise nece postici. A sadasnje stanje kluba, ne lici na sportski klub, koliko cujem sada je privatan klub,kakk ne znam?!?

     6
     2
     • Kako je otisao na Olimpijadu?Prvu Olimpijadu je dobio green card a na drugu se kvalifikovao,ali treba da znas da na Olimpijadi jedri samo jedan jedrilicar iz neke zemlje a na svjetskom prvenstvu po 5.Zato i Dukic bude 35 na Olimpijadi od 40 ucesnika a na svjetskom ne bude ni medju 100

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code