Početna Politika Marković: Otkrivanje narkotika na ŠB „Jadran“ bila je jedna od najuspješnijih zajedničkih...

Marković: Otkrivanje narkotika na ŠB „Jadran“ bila je jedna od najuspješnijih zajedničkih akcija

4

Predsjednik Vlade Duško Marković ocijenio je na premijerskom satu da je akcija kojom je osujećena kriminalna grupa da za svoje planove iskoristi Školski brod „Jadran“, jedna od najuspješnijih zajedničkih akcija policije, Specijalnog tužilaštva i bezbjednosnih službi, uključujući i pripadnike Ministarstva odbrane.

„Na ovaj način je spriječeno krijumčarenje oko 60 kilograma narkotika u vrijednosti od preko 5 miliona eura, odnosno suzbijena šira kriminalna aktivnost koja je imala međunarodni karakter, i više aspekata kriminalnog djelovanja. Znači – ovo je bila snažna i koordinirana akcija države i njenih udruženih institucija. Činjenica da su nadležni organi reagovali efikasno i identifikovali osumjničene kojima se stavlja na teret ovo teško krivično djelo, govori o profesionalnosti institucija iz sistema bezbjednosti, kao i o dosljednom sprovođenju zakona, što sam odmah i javno pozdravio“ – rekao je premijer u odgovoru na poslaničko pitanje Demokratskog fronta.

Predsjednik Vlade je kazao da se nažalost kriminalne radnje mogu dešavati svuda, pa je tako pokušana i zloupotreba Školskog broda Mornarice Crne Gore i uvlačenja Vojske i države u kriminalni kontekst.

„Ono što neće proći su pokušaji uvlačenja Vojske i države u kriminalni kontekst, radi političkih ili bilo kojih drugih interesa. Ovo jeste bio i pokušaj zloupotrebe naše Vojske, i njene reputacije, ali od strane lica koja – kad se dokaže krivica – nijesu dostojna svog vojničkog poziva. Vjerujem da ste morali registrovati da je akcija države bila pažljivo planirana i sprovedena, bez namjere da se išta skriva ili relativizuje, uz korišćenje punih kapaciteta institucija. A one jačaju svakog dana, i upravo to baca pravu svjetlost na naš status NATO članice, i našu sposobnost da doprinosimo kolektivnoj bezbjednostil, pa i kroz suzbijanje najtežih oblika kriminala. Uvjeren sam i da ste sami svjesni da nam je svima u interesu upravo razvijanje takve sposobnosti države, i da ovu akciju svi treba podjednako snažno da podržimo“ – rekao je predsjednik Marković.

Odgovarajući direktno na pitanje premijer je rekao da ne postoji kriminalni klan koji ima podršku vlasti, kako je insinuirano u pitanju, već da državni organi postupaju neselektivno.

4 Komentari

 1. A ljudi moji ovo je neko nesto kroz brod slucajno cuo i prijavio , nisu oni imali pojma o tome dok neki spijun nesto nije prijavio pa su dosli pretresli i nasli, kakvo crno organizovano pracenje i ostala sranja kad policija i svercuje narkotike jer se kod nas za malo trave najebe a za kilo heroina nije problem. I onda nas premijer hvali policiju koja je pozvana da preuzme nadjenu drogu i uhapsene, sramota me te iste policije sve jado do jada koji samo zna mjatit pendrekom kad ih je 20 na jednog i kurcit se sa uniformom i bahatim ponasanjem jer boze moj on ima uniformu.
  Pih nalet ih bilo

 2. Jadno je to moj Premjeru kada je država dozvolila da se uopšte dođe do ovakve teme. Sve to je bilo potrebno mnogo ranije znati i osujetiti. Nažalost tu smo, đe smo i nema nam skorijeh dana spasa od onoga što smo stvorili i dozvolili. Tužno je sa čime se ponosimo.

  18
  1
 3. Uspješnija bi jedini bila da su ih otkrili u magacinima MUPili Polucije. Daj be šalite se. Fslila je ura da isplovi…komandno osoblje Mornarice u 08,00 ma pristaništu se nacrtalo a pijma nije imalo. No bolje ikad no nikad.

  21

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code