Početna Ekonomija Marković: Podrška turizmu biće oko 5 miliona eura, u prvoj polovini maja...

Marković: Podrška turizmu biće oko 5 miliona eura, u prvoj polovini maja radiće mala i srednja preduzeća, u drugoj ugostitelji

13

Već od 4. maja biće stvorene pretpostavke za rad malih i srednjih preduzeća, kazao je premijer Duško Marković predstavnicima turističke privrede i hotelijerima. Za drugu polovinu maja planirano je omogućavanje rada u ugostiteljstvu i uslužnim djelatnostima, poštujući epidemiološka pravila i procedure.

Foto: Vlada Crne Gore

“Turizam nije samo sektor, već moćan tržišni instrument naše ekonomske i monetarne stabilnosti. Zato ćemo ga staviti u prvi plan naših ekonomskih mjera, i uskoro izići sa odlukom da očuvanje naših kompanija i preduzetnika u turizmu, kao i radnih mjesta, podržimo sa pet miliona eura iz budžeta”, najavio je Marković.

On je kazao i da će Vlada pažljivo analizirati predloge koje su dali privrednici:

-Udružićemo i snage i znanje da održimo turizam kao našu kapitalnu privredu. Želimo da sačuvamo svako radno mjesto u turizmu, Vlada će pomoći direktno zaposlenima”, obećao je predjednik Vlade.

Zahtijeva i da se od danas pripreme marine  za sva plovila  i za korišćenje tog resursa.

 Objasnio je da Crna Gora nije uvela vanredno stanje jer ono ograničava ne samo slobode i prava, nego i stvaralački i preduzetnički potencijal u svakom segmentu, te da se Crna Gora po rezultatu u suzbijanju epidemije, ali i modelu upravljanja razlikuje od drugih zemalja.

 Najavio je da će turizam izaći u prvi plan  ekonomskih mjera, te da će Vlada  uskoro izaći sa odlukom kojom će očuvati  kompanije i preduzetnikae u turizmu, kao i radna mjesta, uz podršlu  od oko pet miliona eura iz budžeta.

13 Komentari

  1. Jedina smo drzava u Evropi koja jos nije donjela odluku sta i kako osim razno raznih obecanja koja su sto ej najgore presmjesna i mizerna. Dok njihove gradjevinske imperije rade punom parom i jos par drugara (Voli i ostale kompanijice) u koje ne smije krocit nikakva inspekcija ili slicno i radi kojih i nema vandrednoh stanja ostali ce da zive od obecanja. Za besplatne karte glasacima DRPS-a koji dolecu za svake izbore iz cijelog svijete moze 155 miliona a za sve nas ostale smrtinike ce biti 10 tak od kojih su “budale” uplatile 8 kao prva drzava u Svijetu koja je trazila pomoc i iskljucivo od pomoci koju je dobila kupovala opremu i sta je trebalo za borbu protiv pandemije (i dio pretpostavimo svi stavila sebi u dzep).
    Gdje su pare za plate radnicima i pomoc firmama koje su zatvorene od 15 Marta ??? nemaju svi milione i kamione i avione , ima nas gladnih i zednih sram da vas bude.

    3
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code