Početna Društvo Marković u Kotoru: Razgovarano o projektima vrijednim preko 50 miliona eura

Marković u Kotoru: Razgovarano o projektima vrijednim preko 50 miliona eura

6

Predsjednik Vlade Crne Gore, Duško Marković, razgovarao je sa čelnicima Opštine Kotor o razvojnim i infrastrukturnim projektima vrijednim preko 50 miliona eura, koji će doprinijeti razvoju tog grada i Boke, objavljeno je na Twiter profilu Vlade.

„Vlada nastavlja konstruktivan dijalog s odgovornim lokalnim rukovodstvom. Kotor treba svojim razvojnim potencijalom da doprinosi daljem ekonomskom rastu zemlje. Vladina ekonomska politika već pokazuje snažne benefite kroz smanjenje nezaposlenosti za osam odsto i budžetske prihode koji su ove godine veći za preko 70 miliona“ istakao je Marković.

Razgovarao je i o sportskoj sali i bazenu:

“Imamo nedorasle izvođače. Ili će ispunjavati obaveze ili ćemo tražiti druge. U svakom slučaju ćemo ta dva kapitalna društvena infrastrukturna objekta završiti”, istakao je Marković.

Marković je, nakon sastanka sa čelnicima Opštine Kotor, rekao novinarima da postoji dobra ponuda za izgradnju žičare Kotor–Njeguši – od čega će, kako je naveo, korist imati i Cetinje i Nacionalni parkovi Crne Gore, kao i crnogorski turizam generalno – i bulevara Jaz–Tivat, te da će benefiti biti ostvareni i ako se dobije kvalitetan koncesionar za Aerodrome.

„Bićemo u stalnom kontaktu da i Kotor prigrabi dio benefita od intenzivnog ekonomskog razvoja Crne Gore, koje je propustio u ove dvije i po godine. Nijesam imao priliku, uprkos insistiranju, da sa prethodnom lokalnom vlašću o tim važnim pitanjima razgovaram što je, nažalost, koštalo i Kotor i Crnu Goru“, istakao je Marković.

Ekonomija na prvom mjestu

Premijer je obišao i gradilšte Vrmac, nakon čega je dao izjavu novinarima, koji su se interesovali i za aktuelna politička dešavanja u državi.

Svaki član Vlade je slobodan da glasa, bez direktiva, u tužilačkom Savjetu. Poštujemo takav pristup Radonjić – kazao je premijer odgovarajući na novinarsko pitanje da li glasanje predstavnice Ministarstva pravde, Nataše Radonjić protiv izbora Ivice Stankovića znači da je Vlada protiv njegovog izbora.

Marković je kazao i da bi umjesto sličnih pitanja, na koja su se čuli odgovori stotinu puta, te problema koji se javljaju i u drugim Vladama i državama, trebalo obratiti pažnju na važnije stvari, na povod njegove posjete Vrmcu. Taj objekat će biti otvoren u maju, zapošljavati 100 mladih ljudi, donositi prihode državnom i opštinskom budžetu i Crna Gora ide ubrzanim razvojem, ne samo u turizmu nego u cijoj ekonomiji, ustvrdio je premijer.

Na pitanje je li ga je bivša vlast u Kotoru za protekle dvije i po godine zvala, Marković je odgovorio odrečno:

-Ne. Ali sam ja više puta zvao bivšu vlast, povodom Dana opštine Kotor i da razgovaramo o različitim infrastrukturnim kapitalnim objektima. Nije bilo, na žalost, spremnosti. Vjerujem da je to vrijeme iza nas, u cijeloj Crnoj Gori. Moramo se naučiti politici demokratije u kojoj nas političke razlike ne udaljavaju nego približavaju da radimo za dobro države i građana. U Kotoru nismo imali priliku da vidimo taj manir vlasti, ali nadamo se da će svaka druga taj princip i standard poštovati.

6 Komentari

 1. hahahahahahahaahh ovaj razgovara – narod krpi da preživi do kraja mjeseca ,ovaj razgovara. A razgovaraš li sa vlasnicima mini hidro elektrana , razgovaraš li sa onim ko je dopremio kontenjer volija u Bar ili robu u brod Jadran, razgovaraš li sa Migašem PSG Stijepovićem ? Vi bi Švedsku upropastili za 7 dana

  57
  8
  • Dps sa svojim koalicionim partnerima osvojiće ubjedljivu pobjedu u Kotoru na narednim izborima.
   Kotoranima je trebalo 2 godine da shvate da su demokate i dfovci demagozi,a novljani to nijesu shvatili ni za zadnjih 22 godine.

   13
   31
   • tebi treba da shvatiš da si simpatizer OKG 😀 jer kao što vidimo svakok dana na kakvim temeljima počiva ova grupacija. Koverte , lažne fakture , depresivni kriminalci , školski brod koji služi za transport praha , propale privatizacije …. treba li još da nabrajam ? Ne znam samo kako mozak prosječnog homosapiensa može da podržava takvu organizaciju

    11
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code