Početna Sport Marković u TOP 10 svijeta

Marković u TOP 10 svijeta

1

Član Jedriličarskog kluba Delfin iz Tivta, Ilija Marković, je deveti jedriličar planete u klasi ILCA 7 (Laser Standard). Marković se izborio za poziciju medju TOP 10 na Svjetskom prvenstvu za olimpijsku klasu ILCA7 do 21 godine u Poljskoj u konkurenciji 138 jedriličara iz 39 zemalja svijeta. Tokom šest dana nadmetanja odjedreno je ukupno devet regata.

 

Foto: Jedriličarski klub Delfin Tivat

Uoči posljednjeg dana Marković je i dalje bio u poziciji da se bori za osvajanje medalje. Vjetar je pokvario planove organizatorima, jedriličarima i jedrilčarkama poslednjeg dana Svjetskog prvenstva, koje je sjajno organizovano u poljskom Gdinju. Vjetra nije bilo, pa je plasman ostao nepromjenjen u odnosu na prethodni dan.

Marković je bio jedini reprezentativac Crne Gore na ovom prvenstvu, gdje je učestvovao sa svojim trenerom iz JK Delfin Ilkom Klakorom, inače i selektorom jedriličarske reprezentacije Crne Gore.

Zlatnu medalju je osvojio Zahari Litlvud iz Australije, srebrnu Mateo Palon iz Francuske, a bronzanu Julijan Hofman iz Nemačke, jedriličar koji je nedavno u Tivtu, osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u olimpijskim klasama.
Treba naglasiti da su i ostali momci iz regiona postigli izuzetne rezultate. Bruno Gašpić iz splitskog Mornara je četvrti, zatim Nikola Banjac iz Srbije je 34. i Božidar Golubić iz Hrvatske 45..

U konkurenciji jedriličarki, u klasi ILCA 6 (Laser Radial) zlatnu medalju je osvojila Điorđa dela Vale, srebrnu Kjara Benini Florini obije iz Italije, a bronzanu Marilena Makri sa Kipra, koja je nedavno osvojila zlatnu medalju, na Evropskom prvenstvu u olimpijskim klasama u Tivtu. Na pomenutom šampionatu Evrope u Tivtu, Kjara Benini je takođe bila druga, dok je Điorđa dela Vale zauzela osmo mjesto. Iz regiona su se takmičile tri jedriličarke iz Hrvatske, Ursula Balas, zauzela 30. mjesto, Karla de Carina 49. i Nika Manester 50.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code