Početna Politika Martin Bilafer, Bokeški forum: Za Herceg Novi bez političkih privilegija

Martin Bilafer, Bokeški forum: Za Herceg Novi bez političkih privilegija

12

Međuvjerska i međunacionalna tolerancija, život a ne suživot, poštovanje i razumijevanje i Herceg Novi kao grad čiji su skalini bili mili svima, uvijek je bilo nešto što se nije moralo nametati već nešto što se podrazumijevalo, saopštava Mrtin Bilafer iz Bokeškog foruma.

– Na žalost, loša vremena koja su nas dotakla još nisu samo stvar prošlosti pa se primjeri tolerancije i ruke koje se pružaju svakom posebno ističu, umjesto da bude stvar koja se podrazumijeva. Bokeški Forum nudi upravo to, Herceg Novi grad jednakih, grad u kojem će svako biti dobrodošao ko poštuje naše bokeške tradiciju i običaje – navodi Bilafer.

Kako dodaje, svjedoci smo da su građani Herceg Novog do sada mnogo puta izmanipulisani, i da su nepotizam, korupcija, raznorazne nezaslužene političke privilegije, odnosno borba protiv njih ostali samo mrtvo slovo na papiru. Međutim, kako kaže, stvarnost je drugačija.

– Imamo privilegovane vlasnike turističkih kapaciteta, čiji gosti mogu da borave na plažama i one koji to ne mogu. Tu si i privilegovani vlasnici firmi koje po pravilu dobijaju tendere, privilegovani vlasnici ugostiteljskih objekata, kao i oni koji zahvaljujući partijskim knjižicama odgovarajućeg kolorita često i mimo zakonske procedure dobijaju mjesto u lokalnim službama –  ističe Bilafer.

Bokeški forum borio se i boriće se uvijek i svuda za otvoreni Herceg Novi, grad jednakih šansi, grad u kojem će poštovanje reda i zakona biti pravilo, a ne izuzetak. Toliko duguju precima “koji su nam ostavili ove Bogom dane seke i mandraće i možda još više našim potomcima, kojima mi sjutra treba da ih predamo”, zaključuje član GO Bokeški forum, Martin Bilafer.

12 Komentari

 1. Imali smo stranku Izbor kao experiment i primjer koji nije uspio pa ni Novska lista. Znaci sa lokalnim strankama se ne moze nista postici.

  5
  5
 2. Odličan program, samo lokalni interesi. Poštujemo Crnu Goru kao našu državu ali obezbijedimo da i ona poštuje nas, to do sada nije bio slučaj, ako ideja kulturno ekonomske autonomije Boke zaživi, to će biti pun pogodak za sve nas i mnoga vrata će se otvoriti.

  20
  4
 3. Svaka čast za ideju Bokeškog foruma, ta ideja mi je mnogo godina na pameti a ovo je prvi put da se sa tako nečim organizovano i krenulo. Nas Podgorica drži u “grif”, ko god je na vlasti gore na vlasti mi smo krava muzara i tako će i ostati ako se ne ostvari kulturno ekonomska autonomija Boke Kotorske.

  23
  3
  • B.F. se zalaze za ocuvanje Boke kotorske, kulturna i ekonomska autonomija. Prosla vlast nije imala sluha za nas Bokelje a niti ce ova sad imati. Ko god ugrozava nasu Boku probat cemo se oduprijeti.

 4. Bravo Martine, imate ideju i bokeljsko srce. To nam treba u ovoj podjeljenoj Crnoj Gori. Okupili ste pravoslavne, katolike, muslimane, hrvate, sbe i crnogorce. Svi zajedno za bolji Novi, za bolju Boku. Nadam se da će vas narod prepoznati ko jedine prave!

  39
  13

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code