“MAŠKARE” ĆA MOGU MAŠKARE

“MAŠKARE” ĆA MOGU MAŠKARE

190
0
Podijeli

U Herceg Novom će od sljedeće sedmice početi s radom nova NVO “Maškare”, predvođena dugogodišnjim učesnikom i osvajačem brojnih nagrada na maskenbalima, Ivanom Peulićem.

Gostujući u našem studiju, Peulić je istakao da su postavili nekoliko ciljeva, od kojih je najznačajniji podizanje kvaliteta ukupne turističke ponude u Herceg Novom, kako organizaciono, tako i marketinški.
– Učešćem na maskenbalima proteklih petnaestak godina rodila se ideja među grupom entuzijasta da se nekako više lično uključimo i posvetimo kvalitenijem maškaranju na ovim prostorima. Pomažu moji prijatelji, kao i otac sa svojim prijateljima.
Ova grupa Novljana želi da organizuje prave tradicionalne svečanosti, tokom zimske i ljetnje sezone, da animira građane, posebno djecu i omladinu za radionice koje će organizovati.
Koristeći se dosadašnjim iskustvom i poznanstvima na maskenbalima i karnevalima u zemljama bivše SFRJ i Evrope, Peulić ističe da je “dobar vjetar u leđa” poziv koji su dobili za učešće na budvanskom karnevalu krajem aprila. To će biti zvanično njihov prvi nastup sa čak 40 prijavljenih maski.
– Idemo kao predstavnici Herceg Novog, nastojeći da uspostavimo najbolju moguću saradnju sa Opštinom Herceg Novi, Praznikom Mimoze Portonovi i Turističkom organizacijom. Ne želimo da privatizujemo NVO zarad ličnih interesa, kako to često biva. Isključivo će sve biti radi kolektivnog interesa, interesa grada i naše NVO “Maškare”.
Peulić je pun ideja za novi angažman. Biće osposobljena posebna prostorija gdje će kreirati, praviti i iznajmljivati maske.
Dostaviće ponudu svim kafićima u Herceg Novom koji budu željeli da prave tematske maskenbale, kao na primjer za Noć vještica. Najveća želja ove buduće “maškarane” družine jeste učešće na nekom međunarodnom karnevalu. Peulić navodi i da će nastojati da u saradnji sa JUK Herceg fest porade na organizaciji što više maskenbala u toku Praznika Mimoze Portonovi.
– Zabavnih programa u Herceg Novom je iz godine u godinu sve manje. Za 45. Praznik Mimoze imali smo jedan maskenbal. Ostane veliki broj onih koji su uskraćeni za tu feštu zbog ograničenog broja mjesta.
Dok ne obezbjede pogodne prostorije za rad “Maškare” će koristiti prostor plesnog studija AS u Starom gradu. Peulić poziva sve ljude dobre volje, bez obzira na godine, da im se priključe i da idejama i energijom daju što jači impuls čitavoj ideji. Svi koji su zainteresovani mogu ga kontaktirati na telefon 067 552 603.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code