Maškare donijele na novski Trg Karnevala „Prilično Dvoličnog“

Maškare donijele na novski Trg Karnevala „Prilično Dvoličnog“

18
Podijeli

abrum ned 11Drugim abrumom i karnevalskom povorkom od Igala do Novog najavljen je 47. Praznik mimoze. Maškare su pozivale na fešte iz jednih ukrašenih kola, dijeleći mimozu, igajući sa prolaznicima. U drugima je bila klapa „Castel Nuovo“, a u trećim novski Karneval „Prilično dvolični“.
Karnevalska povorka je uz pratnju brojnih Novljana na Trg postravila karnevala koji će biti spaljen na kraju Praznika mimoze. Građani će do tada moći da ubacuju u kutije svoje razloge zbog kojih treba ili ne osuditi „Prilično Dvoličnog“.
Natpisi na kolima: „Kriv je, jer je pljunuti mi“, i „Nije kriv, jer smo mi krivlji“ mogu već sada biti povod da građani anonimno kažu što misle.

Za čitavu karnevalsku čaroliju u Herceg Novom i ove godine su zaslužni iz NVO Maškare koje postoje već tri godine, uz podršku mladih, Volonterskog centra SŠ „Ivan Goran Kovačić“. Za izradu Karnevala „krivi su“ Peulići:
kvale ivan peulic– Moj „stari“ Živko – Kvale i ja, uz pomoć mojih prijatelja Danila Dabovića, Darka Živkovića, napravili smo „Prilično Dvoličnog“. Nadam se da će grad prepoznati, kao što je to već djelimično Herceg fest da se vratimo suštini Praznika, karnevalskim, pučkim svečanostima na ulicama. Ovo je poziv na fešte i Praznik i niko ne bi trebalo to da shvati pogrešno – kaže nam Ivan Peulić iz „Maškara“.

Picerija i restoran

zoran zivkovic 2Zoran Živković u ime izvršnog producenta „Herceg Festa“ ističe da će se tek 27. februara kada je suđenje Karnevalu znati tekst za suđenje, koji će ove godine biti usklađen sa porukama građana koje budu ostavljali u kutije pored Karnevala.
Živković navodi i da je već dobar odjek festivala u okruženju uz osmišljenu prezentaciju i gostovanja, pa očekuje i bolju posjetu no ranijih godina.

18 Komentari

  1. Stariji su vazda znali više od mlađih,jer su duže slušali,a više okupacija proživjeli,a mlađi su vazda bili usiljeniji.Nijesu svi mještani bili ribari…

  2. Ovaj sto je od 1750 godine u Novi mora biti da je kakvi Osmanilija jer su tada samo oni bili u Novi pa je normalno da ne zna sto je abrum a zna svako dijete novsko i svaki ribar i svaki Bokelj.

  3. Dobra maska,lose poruke. ” nije kriv jer smo mi krivlji”, vidjecemo koliko ce gradjani biti mastoviti u toj kutiji.Ovo je prilika da se nasmijemo svome jadu. S obzirom da se zna ko ce pisati karnevalsko pismo, mislim da ce i pismo biti “prilicno dvolicno”

  4. Dje je nestao Krnevo? Ja prodjoh trgom maloprije ali samo mu karocu vidjeh. Zar nije bilo receno da ce stat tu do spaljivanja? Ili ga je vec neko uzdio?

  5. Da se desilo samo ovo, dobro je sto se ona vlast promijenila jednom zauvijek. 14 godina nismo imali alaviji praznik mimoze, a i ko bi ga od onih osmislio? Ne ponovilo se!

Ostavite komentar

*

code