Početna Kultura “Maškare” i Hakuna Matata na Riječkom online karnevalu

“Maškare” i Hakuna Matata na Riječkom online karnevalu

1

Iako je pandemija fizički onemogućila brojne kulturno zabavne programe, nije spriječila organizatore da se na razne načine dovijaju kako da održe tradiciju nekih manifestacija. Online programi isfiltrirali su se kao jedino moguće rješenje, kojem su pribjegli i organizatori nedavno završenog Riječkog karnevala, na kojem je i Herceg Novi ponovo imao svoje ( stalne ) ambasadore – NVO Maškare.

Ideja organizatora Riječkog karnevala bila je da se sve grupe u kratkoj video formi „jave“ iz grada iz kojeg dolaze. Dok u Herceg Novom pripremaju prvi auto maskenbal, I za koji traju prijave, na Riječkom karnevalu Maškare su učestvovale pod jednom od prepoznatljivijih grupnih maski – Hakuna Matata. Online posjetioci još jednom su imali priliku da vide ples u slavu „života bez pravila, odgovornosti i briga“ ( Hakuna Matata ) na glavnom gradskom Trgu.

Plesu je prethodila kratka poruka karnevalistima:

„Korona jeste zaustavila sve, ali energiju karnevala neće nikada. Karnevalska maska Hakuna Matata živi bez brige i šalje velike pozdrave za sve karnevaliste. Ove godine se družimo online, a uz puno nade već naredne po starom dobrom običaju. Šaljemo virtuelne zagrljaje našim karnevalistima“, poručili su iz Maškara.

Riječki online karneval u 39.om izdanju „okupio“ je 72 grupe, a održan je pod motom „ Budi što želiš- dođi na Riječki karneval“. Novljani su u šestočasovnom programu učestvovali pod rednim brojem 8 (Riječki karneval 2021 – nastup od 1 h 14 min – 1 h 17 min na snimku )

1 komentar

  1. Evo i ovi rade….ne znam zašto se ne ugledaju na ove naše “kreativce” iz ‘Erceg Fes’a i odmore malo …i drugu godinu za redom?
    Umjetnost i kultura su u rukama najgorih među nama…. ni trunke Kreacije, niti ljubavi prema poslu koji rade.
    PS: A redovno primaju plate.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code