Početna Ke Nova “Maškare” s klovnovima učestvuju na Strumičkom karnevalu

“Maškare” s klovnovima učestvuju na Strumičkom karnevalu

0

Nakon sjajnog nastupa na prošlonedjeljnom 36. Riječkom karnevalu, gdje su pobrali dosta simpatija sa “Satirima” , NVO Maškare ponovo se spremaju na put. Večeras u 20 h odlaze za Strumicu, na tamošnji karneval.

Ekipa ovoga puta ide u skromnijem sastavu, njih 20, a nosiće maske i odijela klovnova. Jer, „Satiri“ malo „odmaraju“.

„Kao što smo i najavili tokom prijema novih članova, biće ovo veoma uzbudljiva, dinamična godina, puna putovanja i očekuje nas mnogo gostovanja. Praktično, odmora nema, jer „Mimoza“ još traje, a uporedo pripremamo sljedeće nastupe, jer već početkom aprila putujemo na karneval u Rakovici“, priča nam predsjednik NVO Maškare, Ivan Peulić.

Osim Novljana, na Strumički karneval putju i karnevalske grupe iz Kotora, Tivta i Budve. Karneval će okupiti 47 grupa iz Makedonije, Crne Gore, Srbije, Albanije. Strumički karneval počeo je 6. a traje do 13. marta. Karnevalska povorka planirana je u subotu, 9. marta od 18.30 h.

Početkom maja novske “Maškare” tradicionalno učestvuju na velikom Budvanskom karnevalu, u junu odlaze na Pančevački karneval, kada će i kao predstavnici FECC-a Herceg Novi učestvovati na konvenciji u Turskoj. Tokom ove godine NVO Maškare trebalo bi da nastupe na 7 karnevala.

Podsjetićemo da ova NVO koja njeguje i nastoji da omasovi tradiciju maškaranja ove godine obilježava 5 godina postojanja. Broji oko 40 stalnih članova, a od maja prošle godine kao karnevalska grupa primljena je u porodicu evropskih karnevalskih gradova, FeCC.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code