Maslinarima podrška iz Agrobudžeta

Maslinarima podrška iz Agrobudžeta

1
Podijeli

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo je Javni poziv za dodjelu podrške za razvoj maslinarstava u okviru mjera Agrobudžeta 2017. godine.

Pravo na podršku imaju fizička i pravna lica koja su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava, kao i u Registar proizvođača maslina i/ili Registar proizvođača maslinovog ulja .

Picerija i restoran

Prihvatljive investicije su: kupovina sadnog materijala za zasnivanje novih maslinjaka, min 0.3ha, nabavka sistema za navodnjavanje, nabavka namjenske opreme za maslinarstvo, nabavka materijala za zidanje podzida u maslinjacima, nabavka materijala za izgradnju basena za odlaganje biljnog otpada od masline-komine, nabavka mašine za preradu komine.

Podrška se daje i za revitalizaciju maslinjaka i kultivisanje neobradivog zemljišta za sadnju maslina.

Podrška za  revitalizaciju, izgradnju podzida i basena za odlaganje komine i kultivisanje zemljišta podrazumijeva  dobijanje odobrenja ministarstva za datu mjeru, pa tek nakon odobravanja početak investicije.

Minimalna vrijednost investicije je  500, a maksimalna vrijednost podrške 5.000 eura.

Visina podrške je do 50% od ukupne investicije, osim za kultivisanje neobradivog zemljišta za sadnju maslina gdje iznosi do 60%.

Rok za dostavljanje zahtjeva je 1. novembar 2017. godine, odnosno do utroška sredstava.

Zahtjev za podršku se dostavlja isključivo na obrascu, koji je sastavni dio Javnog poziva, a može se preuzeti u prostorijama Ministarstva, na sajtu Ministarstva i u prostorijama Savjetodavne službe u biljnoj proizvodnji. Osim zahtjeva potrebna je i određena dokumenacija zavisno od investicije.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code