Početna Oko nas Kotor Massimo “Sada” na KotorArtu

Massimo “Sada” na KotorArtu

0

Pjevač koji obilježava godine i godine dobrog muzičkog ukusa, hrvatski umjetnik Massimo Savić gost je ovogodišnjih KotorArt Don Brankovih dana muzike. Na Stadionu malih sportova, Benovo,sjutra u 22h, Masimo će predstaviti svoj novi album “Sada”, s kojeg su se uveliko izdvojile najslušanije pjesme, poput 1000 ljudi i Neka ti plove brodovi.

Album “Sada”, koji je objavila Izdavačka kuća Aquarius Records 2018. godine, predstavlja jednu vremensku tačku, postavljenu kao sadašnji trenutak u odnosu na prvi album Sjaj u tami, objavljen prije 35 godina, i u odnosu na budućnost, koja, sudeći po novim pjesmama, obećava sjajan uspjeh.

Massimo Savić u svijet muzike ušao je kao srednjoškolac, svirajući električnu gitaru. Po dolasku u Zagreb, 1979. godine, osnovao je grupu Dorian Gray s Brankom Terzićem, Vedranom Čupićem i Emilom Krnjićem, postnovotalasni bend koji je veoma brzo osvojio jugoslovensku muzičku scenu. Posljednjih godina često nastupa s džez pijanistom Matijom Dedićem, kao i sa svojim bendom Alkemičari. Bend s kojim nastupa širom regiona čine poznati muzičari, kao što su violinista Bruno Urllić, gitaristi Ivan Pešut i Alan Svetopetrić, klavijaturista Gojko Tomljanović, bubnjar Marko Matošević, te perkusionista Boris Popov. Masimo je snimio više albuma, među kojima su Samo za tvoje oči, iz 1984. godine, Zemlja plesa, Elements, na engleskom jeziku, Massimo iz 2002. godine, Vještina, Dodirni me slučajno, 1 dan ljubavi.

Ulaznice se mogu nabaviti širom Crne Gore na Tobacco S Press kioscima ili online a sve informacije mogu se naći na www.kotorart.me

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code