MATURANTI DANAS U KARLOVIM VARIMA

MATURANTI DANAS U KARLOVIM VARIMA

0
Podijeli

Karlovy_VaryNajpoznatija banja srednje Evrope Karlove Vari, odrednica je koju će hercegnovski maturanti obići petog dana ekskurzije.

Obilazak je fakultativan i cijena izleta je 10 eura ali će većina učenika odabrati da posjeti ovo nesvakidašnje mjesto poznato po izvorima termalne vode, kojih ima 64, ali se koristi samo 12. Najpoznatiji je izvor  13, koga zovu još i lijek za želudac.

Picerija i restoran

Po onome što saznajemo od maturanata, itekako bi im mogao biti blagotvoran.

Posjetu Karlovim Varima iskoristiće i za obilazak ruske crkve Sv. Petra i Pavla sa pozlaćenim kupolama.

Ono što nekim đacima sigurno neće promaći da probaju je čuveni liker“Beherovka’’ – koji se proizvodi od 1807. godine i poznat je ne samo u Češkoj nego i u čitavom svijetu.

Srednjoškolci javljaju da je sve u  redu, da nema nikakvih incidenata iako su sada svi u istom hotelu, prijepodnevna i popodnevna smjena.

’’Dali smo depozit od 25 eura, koji će nam biti vraćen na kraju ekskurzije, ukoliko ne budemo napravili nikakvu štetu u hotelima u kojima boravimo – kaže za Radio Jadran gimnazijalka iz Novoga.

Prva grupa koja je otišla 2. septembra danas ide za Minhen, kao i kotorski maturanti.

 

Polumaturanti iz O.Š „Drago Milović“ iz Tivta koji su juče krenuli na ekskurziju po Crnoj Gori, na putu su za Žabljak, gdje će boraviti naredna tri dana ali će odatle obilaziti i Pljevlja, Berane, Gusinje….

Djeca su dobro i sve protiče po planu kaže za Radio Jadran direktor, Zoran Latković.

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code