MATURANTI HERCEG NOVOG NA OSMODNEVNOM PROPUTOVANJU EVROPOM

MATURANTI HERCEG NOVOG NA OSMODNEVNOM PROPUTOVANJU EVROPOM

0
Podijeli

ekskurzija maturanti 13Na osmodnevnu ekskurziju ići će 195 maturanata SMŠ „Ivan Goran Kovačić” iz Herceg Novog danas i sjutra. Sa platoa „Instituta” u Igalu u 14 časova pošla je prva grupa od 109 učenika Gimnazije i Turističke srednje škole, a sjutra će u isto vrijeme krenuti i ostali đaci koji pohađaju stručne škole, odnosno popodnevna smjena u kojoj će biti 84 maturanta.
– Ekskurziju po Evropi, organizujemo preko podgoričke agnecije „Atlas turs”, koja je na tenderu u aprilu imala najbolju ponudu – kaže nam direktor ove obrazove ustanove Momir Dragićević i dodaje da je cijena 365 eura. Roditelji su bili u obavezi da prije polaska djece uplate 125 eura prve rate, a ostalo će platiti u sedam jednakih rata do aprila naredne godine – rekao je Dragićević.
Putovanje koje se sa nestrpljenjem čekalo i koje će mladi Novljani pamtiti zauvijek, započeće u Budimpešti, gdje će prema planu puta, biti sjutra ujutro. Tokom 8 dana obići će i Beč, Prag, kao i Salzburg.
Sa učenicima će u obje grupe tokom putovanja biti 9 profesora, svaka će imati i ljekara, kao i profesionalnog turističkog vodiča.
Prije polaska, kako to rade već godinama, pripranici hercegnovske policije podjelili su učenicima flajere sa upustvima o ponašanju u drugim zemljama.
Učenici završnih razreda kotorske Gimnazije koji su juče krenuli na identičnu matursku ekskurziju danas su stigli u Budimpeštu i prema riječima direktora Gimnazije, Boža Perovića, djeca su zdrava, dobro raspolozena i put protiče po planu.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code