Početna Društvo MATURANTI JOŠ MALO U KLUPAMA

MATURANTI JOŠ MALO U KLUPAMA

0

kvadrila4Školska godina u SMŠ Ivan Goran Kovačić u Herceg Novom biće završena 20 juna, a od škole se maturanti opraštaju sjutra. Tome će prethoditi maturski ples kvadrila 17. maja na Trgu Nikole Đurkovića. Matursko veče je predviđeno za 25. maj.
Maturanti će i ove godine na najljepši mogući način završiti četvorogodišnje srednjoškolsko obrazovanje, igranjem starog građanskog plesa kvadril čime ova škola nastavlja tradiciju započetu 2008. godine. Prema riječima direktora škole, Momira Dragićevića, 200 maturanata, će u petak, tačno u podne za roditelje, rodbinu i posjetioce, na glavnom gradskom trgu, Nikole Đurkovića, prirediti plesnu koreografiju. Maturski ples kvadril i ove godine igraće se uz Štrausovog “Slijepog miša”.
– Sve pripreme su završene. Maturanti su u okviru fizičkog vaspitanja tokom drugog polugodišta imali stalnu obuku za ples, a obavljene su i dvije generalne probe. Učenici će i ove godine “plesati četiri slike” nekih 12 minuta, koliko u prosjeku i traje ples. U tom scenariju se ne mijenja ništa. Poslije završetka kvadrila učenici imaju matursku žurku na Kanli kuli.
Za maturante SMŠ sjutra je posljednji dan škole, a od ponedjeljka su zakazana nastavna vijeća. Matursko veče biće upriličeno 25. maja tradicionalnom paradom maturanata gradskim trgom i glavnom Njegoševom ulicom do hotela Plaža.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code