Početna Društvo MATURANTI PLESALI KVADRIL

MATURANTI PLESALI KVADRIL

0

kvadrila trgIako je bilo oblačno i kišovito u Boki, maturanti plesali kvadril. Na Trgu Nikole Đurkovića u Herceg Novom, njih 196 su skladno i lepršavo izveli Štrausov “Slijepi miš” u 4 slike. Baš kao i 2008. godine kada je prvi put i novska mladost zaplesala sa vršnjacima iz čitave Evrope.
– Sve je prošlo u najboljem redu, bili su sjajni, kao i njihovi prethodnici. I da je bilo jače kiše, dogovorilo smo se da ne odustajemo – kazao nam je direktor Srednje mješovite škole “Ivan Goran Kovačić”, Momir Dragićević.

kvadrila trg2Slika iz Novoga, kako kvadril plešu maturanti ove godine nije išla preko satelita, ali jeste preko interneta, tako da se i grad pod Orjenom našao među 55 gradova i 7 zemlja Evrope.
U tri minuta do podne mi smo se uključili preko interneta u program radio Ljubljane i dobili ove informacije i zadovoljni smo što smo i ove godine dio evropskih maturanata – kazao je Dragićević.
“Najveći matruski ples – četvorka na svijetu”, koju organizuje Plesna škola Urška iz Ljubljane, očekuje da i ove godine bude postavljen novi Ginisov rekord u sinhronizovanom plesu, u kome učestvuje nekoliko hiljada maturanata Evrope.
Po tradiciji maturanti su zabavu nastavili na Kanli kuli. Matrusko veče biće organizovano 25. maja u 21 čas u hotelu Plaža, a tome će prethoditi defile svršenih srednjoškolaca.kvadrila trg3

kvadrila trg4

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code