Početna Društvo Maturanti Srednje škole Ivan Goran Kovačić osvjetlili centar Herceg Novog

Maturanti Srednje škole Ivan Goran Kovačić osvjetlili centar Herceg Novog

9

Kruna četvrogodišnjeg srednjeg obrazovanja, maturska noć, za 270 hercegnovskih učenika, počela je večeras kada je sat s Grdske tore otkucao 20 h.

U svečanom defilelu, u dugim haljinama i odjelima, sa dotjeranim frizurama, našminkani, mladi i lijepi, puni iščekivanja, predvođeni Gradskom muzikom Herceg Novi, maturanti i maturantkinje krenuli su sa Trga Bellavista.

Pozdravljeni uvijek brojnom, ljubopitljivom publikom, rodbinom, prijateljima, profesorima, po kojim aplauzom, koračali su smjelo kamenom Njegoševom. Nasmijani, gordi, puni nade, čiste mladalačke… Obasjali grad, nepopnovljivom svjetlošću.

Špalir je zavšio kod Gradske kafane, a onda su autobusima otišli do Instituta Igalo. Tu ih očekuje svečana večera, zabava, program koji su sami osmislili.

Srećno maturantima i da uvijek hrabro koračaju svim životnim stazama.

9 Komentari

 1. Sretno svima na zavrsenom srednjoskolskom obrazovanju. Grad obasjan ljepotom predivno. Samo ko i svake godine sve pokvari Institut od neorganizovanosti i lose usluge. Sve ovo mi se cini kao namjerno jer ako tako docekuju goste kuku i njima i gostima. Nije lako pojedinim rodetiljima dati 35 eura plus svi drugi troskovi oko spremanja svog djeteta za defile. Nadam se da ce sledece generacije bolje proci nego ova i prethodne.

  5
  1
  • Da, a sada imamo i video klipove koji prikazuju ljepotu koja je tu uvijek postojala.
   https://www.youtube.com/watch?v=Zxl8PCxggkE

   Ne znam za Institut, nijesam bila na licu mjesta. Da li je nešto skupo ili ne, zavisi od toga ko šta prioritizuje. Ne bih da osuđujem jer svako ima svoje razloge.

   Onima koji nijesu mogli da prisustvuju, njima darujem video klip i slike, iako je nije bilo lako dočarati atmosferu i slatkoću iz vazduha jednim video klipom.

   Ono što sam kao fotografkinja vidjela me iznenadilo, i to pozitivno. Ove godine je bilo raznolikosti stilova i ukusa.

 2. Ne razumem negativne komentare povodom maturske veceri. Mladost, lepota, zivot ove djece govori vise rijeci. Njima nije bitna hrana, ko ce sta da obuce, kako ce ko da komentarise, bitno im je da se sto ljepse provedu u toj noci. Raduju se jer su postali zreli ljudi, a sa njima i njihovi roditelji a bogami i mi gradjani. Srecno svakom djetetu dalje skolovanje i sve ono sto ih kroz zivot ceka.

  16
  3
 3. Kič parada , naročito u institutu, svadba. Kastel nuovo nije za ljudske uši , Uzas neorganizovani, hrana losa, usluga jadna, žali boze para koje su jadni roditelji jedva skupili, pojedini!

  29
  16

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code