MATURANTI ZAOBILAZE BERANE

MATURANTI ZAOBILAZE BERANE

123
0
Podijeli

osnovna skola daso pavicic rjNakon što su se novski maturanti srednjih škola vratili sa evropske eksurzije i više nego zadovoljni, na putovanje kroz Crnu Goru spremaju se učenici devetih razreda u Osnovnoj školi “Dašo Pavičić”, koja će najvjerovatnije biti realizovana naredne sedmice.
Koja će agencija biti organizator putovanja još se ne zna, a o svemu će odlučiti razredne straješine uz Savjet roditelja, kao i sami roditelji.
Ono što je ove godine bilo posebeno pitanje koje je mučilo roditelje jeste – hoće li se đaci zadržavati u Beranama?
– Epidemiološka situacija u ovom gradu je problematična već duže i strah nas je da nam se djeca ne razbole – kažu nam zabrinuti roditelji. Oni će, pored ostalog, o tome razgovarti na sjutrašnjem roditeljskom sastanku, u 18 časova. Dirktor ove škole Nikola Stojanović kaže za Radio Jadran da nema razloga za zabrinutost, jer je predviđeno da se pored Berana samo prolazi.
– Nemamo u turi Berane samo na putu Žabljak – Plav prolazimo pored i obilazimo manastir Đurđevi stupovi i idemo dalje. Ili na putu Kolašin – Biogradsko jezero, opet moramo proći pored Berana, ako se prihvati druga ruta puta – objasnio je Stojanović.
Ovogdišnja ekskurzija koštaće između 160 i 180 eura u zavisnosti od toga šta se izabere i da li će prvog dana djeca imati obrok, te koliko će dana biti u Plavu, a koliko na Žabljaku.
Koliko god da ekskurzija bude koštala, roditelji će moći da je plate u tri rate.
Sve ekskurzije učenika devetih razreda mogu da traju najviše sedam dana, a ova škola je izabrala jeftinju varijantu od pet dana.
Zaista puno toga mogu da vide, upoznaju i obiđu za te dane – ističe Stojanović.
Posljednjih godina ovakvo oragnizovanje putovanja ne nailazi na otpor učenika, kako je to bilo na početku, kada su osnovci išli za Beograd.
Ranije nam je iz ove škole rečeno da su na časovima geografije i istorije, pitanjima šta bi bilo dobro vidjeti, zabilježiti i kamerom i fotoaparatom, ovakavu maršutu učinili zanimljivom, pa je to aktivno učestvovanje u planiranju puta umnogome uticalo da na one što su htjeli da bojkotuju da sa radošću prihvataju prije svega upoznavanje sopsvtene domovine.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code