Početna Društvo Maturske proslave od 15. juna

Maturske proslave od 15. juna

2

Upis učenika u srednje škole u Crnoj Gori počeće 29. juna elektronskim putem, a mjesta ima za 8.000 učenika, od čega će samo u Podgorici biti upisano 2.300 polumaturanata.

Portparolka Ministarstva prosvjete Milica Lekić kazala je za Dan da će biti dovoljno mjesta na konkursu za sve svršene učenike osnovnih škola i da je upis pojednostavljen, jer će se organizovati elektronski.

Nakon najave ministra prosvjete Damira Šehovića, odlučeno je da proslave maturskih i polumaturskih večeri počnu od 15. juna.

“Izuzetno je važno da napomenemo da je ova usluga e-upisa, kao uostalom i ona za vrtiće i za osnovne škole, urađena u rekordnim rokovima, odnosno za svega par nedjelja. Kada je riječ o konkursu, već smo rekli da će upisnih mjesta za buduće srednjoškolce bite dovoljno, kako na nivou države, tako i po svakoj opštini pojedinačno. Naime, ove godine iz osnovnih škola izlazi oko 7.000 polumaturanata, a upisnih mjesta biće sigurno preko 8.000. Na primjer, u Podgorici osnovnu školu završava 2.138 učenika, a broj upisnih mjesta u konkursu je oko 2.300. U Nikšiću osnovnu školu završava 783 učenika, a broj upisnih mjesta je preko 1.000, dok, na primjer, u Pljevljima 282 učenika završavaju osnovnu školu, a broj mjesta je blizu 340”, naglašava Lekićeva.

Ističe da se, kao i prethodnih godina, o svemu se vodilo računa, tako je njihov jedini i stalni motiv dobrobit đaka i kvalitet obrazovanja, u ovom slučaju budućih srednjoškolaca.

2 Komentari

  1. Krečković je odličan i roditelji ne mogu da vode školu, već direktor. Što se tiče elektronske komunikacije s učenicima, može se reći da se taj izum ne može uporediti sa živom komunikacijom, da dijete dođe i upiše se, vidi tu školu koju će pohađati. sjetite se, to je u svačijem životu ostalo kao uspomena na jedan svečani čin. Maturanti polažu maturu u školi, a prvaci ne mogu doći da donesu dokumenta i vide tu školu. Takođe, nastava na daljinu je nužno zlo koje nam je bilo odlično rješenje u datoj situaciji, ali to nije prava nastava, znamo to svi.

  2. O. S. Daso Pavicic uvjek nesto komplikuje. Sve u zadnji cas i kako direktor kaze, a djake, nastavnike i roditelje niko nepita. Sve servirano se dobija.
    Kreckovicu udovolji kolegama, roditeljima i dostojanstveno napusti funkciju za dobrobit nase djece.
    Hvala adminu, a ako neobjavi shvatam.
    Pozdrav

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code