Početna Društvo Matursko veče u Herceg Novom 17. juna, bez defilea, u planu kvadrila

Matursko veče u Herceg Novom 17. juna, bez defilea, u planu kvadrila

8

Maturnati Srednje mješovite škole Ivan Goran Kovačić u Herceg Novom proslaviće završetak četvorogodišnjeg školovanja u srijedu, 17. juna, u 21 sat u Gradskoj kafani u Herceg Novom.

Kako je Radiju Jadran kazao direktor hercegnovske Srednje škole, Momir Dragićević, neće biti tradicionalnog defilea maturanata u svečanoj garderobi i obući, kao ranijih godina, od Sat kule do Bifea Beograd:

-Po preporuci NKT-ea nema defilea i okupljanja više od 200 ljudi. Interesovanje za proslavu maturske večeri iskazalo je oko 180 učenika, od 241 koliko završava Srednju školu- kazao je Dragićević.

Na proslavi neće biti žive muzike, ali će se za štimung pobrinuti DJ. Na maturantima je još da odluče kako će se obući te večeri.

Inicijativa maturanata je i da ove školske godine, ipak,  plešu kvadrilu. Tako će, uz muziku iz operete “Slijepi miš” Johana Štrausa, maturanati SMŠ “Ivan Goran Kovačić” plesati  kvadrilu u ambijentu škole, umjesto na Trgu Nikole Đurkovića, pred velikim brojem Novljana. Tačan datum biće naknadno određen.

Inače, hercegnovski maturanti  su kvadrilu prvi put zaplesali 16. maja 2008. Godine. U ovoj manifestaciji učestvovalo je do sada preko 400 000 maturanata iz više od 100 evropskih gradova, koji su uspjeli da sedam puta obore Ginisov rekord.

8 Komentari

  1. Kvadril mora da ne bi propale majice za koje je skola dala pare, one koje su pokusali da nametnu djacima da ih nose za vmatursko vece i objavili to bez znanja i prihvatanja djaka

    6
    3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code