Početna Kultura Mažoretke i Gradska muzika Herceg Novi učesnici festivala duvačkih orkestara u Turskoj

Mažoretke i Gradska muzika Herceg Novi učesnici festivala duvačkih orkestara u Turskoj

2

Ansambl Gradske muzike Herceg Novi sa mažuretkama sjutra veče putuje za turski grad Jedrene, u kojem će prvi put učestvovati na IX Internacionalnom festivalu duvačkih orkestara, na kojem će ujedno biti predstavljeni i gastro specijaliteti ovog grada. Festival traje od 26-28. aprila, a okupiće 11 orkestara iz 8 evropskih zemalja.

Riječ je o uzvratnoj posjeti, nakon što su predstavnici Jedrena bili gosti jubilarnog 50. Praznika mimoze.

Ovaj veoma popularni festival u Jedrenama svake godine okupi desetine hiljada posjetilaca. Gradska muzika i mažoretke predstaviće se u nekoliko segmenata, priča kapelnica Valentina Kulinović:

– Svakako ćemo se potruditi da što bolje predstavimo Herceg Novi. Mažoretke će nastupati u defileu. Na sceni ćemo svirati standardne koračnice i blok muzike vezane za Boku, odnosno Bokeško kolo i pjesmu “Kolovođo, diko naša”. Naši članovi, Jadranko Marić i Paulina Filipović će kao folklorni par odigrati tu koreografiju. Zahvaljujemo KUD-ovima Ilija Kišić i Igalo koji su nam ustupili nošnje, kao i Opštini Herceg Novi, koja je finansirala troškove prevoza – kazala je Kulinović.

Program festivala podijeljen je u nekoliko cjelina, pa će orkestri biti angažovani svakog od tri dana.

Osim revijalnih nastupa, domaćini će hercegnovsku delegaciju povesti u obilazak gradskih znamenitosti, spomenike kulture i sakralne objekte, kao što je džamija Selimija iz 16. vijeka.
Gradska muzika i mažoretke na put kreću sjutra veče od 21 h, a do Jedrena će putovati preko Srbije i Bugarske. Povratak je planiran u utorak, 30. aprila.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code