Mediteranski dan obale

Mediteranski dan obale

1
Podijeli

Centralna proslava dana obale, u saradnji Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore, Mediteranskog akcionog plana u okviru Programa Ujedinjenih nacija za životnu sredinu (UNEP/MAP), PAP/RACA i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je u hotelu Regent u Tivtu, pod pokrovteljstvom predsjednika Crne Gore, Filipa Vujanovića.

Tema ovogodišnje proslave Mediteranskog dana obale je “Sačuvajmo naše more”. Proslava se organizuje u okviru saradnje Ministarstva održivog razvoja i turizma i Javnog preduzeća za upravljanje Morskim dobrom Crne Gore s Centrom za regionalne aktivnosti programa prioritetnih akcija (PAP/RAC) iz Splita.

Picerija i restoran

Učestvuju predstavnici Vlada država u regionu Mediterana, UNEP/MAP-a, diplomatskog kora i međunarodnih organizacija sa sjedištem u Crnoj Gori, kao i predstavnici lokalnih samouprava i nevladinog sektora.

U okviru centralne proslave Mediteranskog dana obale, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore u saradnji sa RK “Neptun Mimoza” iz Tivta i d.o.o. “Komunalo” Tivat organizovalo je simboličnu akciju čišćenja morskog dna. U Sabirnom centru Komunalnog preduzeća u Gradskom parku danas je  organizovana radionica selekcije i brojanja prikupljenog otpada, u kojoj  učestvuje i Institut za biologiju mora iz Kotora i NVO “Dramski srudio” iz Budve. Radionica je namjenjena osnovcima, radi edukacije o najsavremenijim metodama selekcije i reciklaže otpada po aktuelnim EU direktivama.

Mediteranski Dan obale se obilježava od 2007. godine radi podizanja svijesti o značaju obalnog područja kao prirodnog i ekonomskog resursa, te omogućavanja razmjene iskustava u primjeni optimalnih modela održivog obalnog razvoja. Svake godine centralna proslava Mediteranskog dana obale organizuje se u drugoj državi Mediterana.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code