Mediternaski dan obale: Pripremljen poster “Ajkule Jadrana”

Mediternaski dan obale: Pripremljen poster “Ajkule Jadrana”

0
Podijeli

U zemljama Mediterana se 25. septembar raznim aktivnostima obilježava kao Dan obale, u organizaciji Programa za zaštitu životne sredine Ujedinjenih Nacija (UNEP) i Mediteranskog akcionog plana (MAP).

– Cilj je informisanje i podizanje svijesti o značaju mora i obalnog područja kao prirodnog i društveno-ekonomskog resursa čiji održivi razvoj predstavlja najaktuelniji izazov na nacionalnom i međunarodnom nivou – saopštavaju iz JP Morsko dobro.

Picerija i restoran

Ove godine JP Morsko dobro je u saradnji sa Institutom za biologiju mora iz Kotora, pripremilo edukativno-propagandni poster na temu “Ajkule Jadrana”.

– Kao i prethodnih godina, osnovni cilj ovog postera je da se djeci školskog uzrasta približe teme koje su značajne za očuvanje obale i mora, njihovog biodiverziteta, pejzaža, te prirodne i kulturne baštine. Poster će biti distribuiran osnovnim i srednjim školama širom Crne Gore – najavljuju iz Morskog dobra.

Centralna proslava Mediteranskog Dana Obale ove godine će biti održana u Splitu. Tom prilikom obilježiće se i 40 godina postojanja Centra za regionalne aktivnosti Programa prioritetnih akcija (PAP/RAC) UNEP-ovog Mediteranskog akcionog plana. Proslavu će organizovati PAP/RAC i Ministarstvo zaštite okoliša i energetike Republike Hrvatske. Događaju će prisustvovati brojni visoki zvaničnici i predstvanici svih zemalja Mediterana, među kojima i predstavnici JP Morsko dobro.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code