Početna Kultura Među kandidatima za nagradu “Mali princ” knjiga “Trema”, Dejana Đonovića

Među kandidatima za nagradu “Mali princ” knjiga “Trema”, Dejana Đonovića

3

Selektori za Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku i Srbiju nominovali su knjige iz svojih zemalja za nagradu “Mali princ”, najznačajnije regionalno priznanje za dječiju literaturu.

U konkurenciji ove godine biće dvije knjige iz Crne Gore “Trema” Dejana Đonovića i “Puh Đorđe u zamci Spiridona ledenog” Žarka Vučinića.

Picerija i restoran

Glumac i pjesnik, Novljanin Dejan Đonović , čiji je život “iskustvo vječitog djeteta”, promovisao je prije par mjeseci u Herceg Novom svoju sedmu zbirku poezije -“Trema” pred brojnom publikom u Dvorani Park.

Inače, za “Malog princa” nominovani su i “Djeca sunca i cvijeća” Šefika Husagića, “Kako je ispričana neispričana bajka” Ranka Pavlovića (BiH), “”Uhvati mi plavog medu” Sivije Šesto, “Ljeto na jezeru Čiču” Jasminke Tihi-Stepanić (Hrvatska), “Poezija koja se gleda” Pop D. Đurđeva i “Sara i januar za dve devojčice” Zorana Penevskog (Srbija).

Kako je saopšteno iz društva “Mali princ”, nagrade nominiranim piscima i nagrada “Mali princ” za najbolju dječiju knjigu u regionu, kao i svake godine, biće dodijeljene na ovogodišnjem Međunarodnom dječijem festivalu “Vezeni most”, u septembru, u Tuzli.

Pripreme za festival već uveliko su u toku i javnost će uskoro biti obaviještena ko će ove godine biti gost ilustrator i kome će biti dodijeljena nagrada “Mali princ” za stvaralački doprinos razvoju dječije literature.

3 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code