Međunarodna BAT Kotor-Trojica 26. i 27. maja

Međunarodna BAT Kotor-Trojica 26. i 27. maja

0
Podijeli

Međunarodna brdska auto trka Kotor – Trojica 2018, održaće se u subotu 26. i nedjelju 27. Maja i bodovaće se za prvenstvo FIA Centralno-evropske zone, Hrvatske i Crne Gore. Posvećena je njenom idejnom tvorcu Tripu Bukilici, koji je bio na čelu kluba od 1994. do ove godine i zahvaljujući kome je klub ostvario najbolje rezultate.

Direktor trke Slavko Tujković kazao je da je prije 70 godina na stazi Kotor – Njeguši organizovana prva međunarodna trka, te da je ideja Tripa Bukilice bila da ovu manifestaciju pretvori u trku za šampionat Evrope.

Picerija i restoran

-Nastavili smo tim putem i sigurni smo da ćemo u narednom periodu ostvariti njegovu ideju. Međunarodna brdska auto trka Kotor – Trojica je, u posljednje dvije godine, brojala između 120 i 130 takmičara iz 14 država, te i ove godine očekujemo dobar odziv – naglasio je Tujković.

Najveća pažnja posvećena je sigurnosti kako učesnika trke tako i publike.

-Angažovan je tim licenciranih stručnjaka iza kojeg stoje godine kvalitetnog rada i iskustva. Naša trka je kako od lokalnog tako i od državnog značaja, jer je posjeti preko dvije hiljade zaintersovanih iz zemalja regiona, a u samoj organizaciji trke učestvuje više od 200 ljudi – objasnio je Tujković.

Najavio je da će za AMSK “Blažo Smiljanić” i ove godine voziti legendarni jugoslovenski i crnogorski vozač Željko Bato Banićević.

Tehnički prijem i verifikacija za međunarodnu auto trku Kotor – Trojica obaviće se 25. maja od 12 do 19 časova, a vanredni tehnički pregled zakazan je za  26. maj od 8 do 8 i 30 časova.

U subotu, u 12 sati je prva trening trka, a pola sata nakon završetka prve počeće druga. Svečano otvaranje trke je u nedjelju, 27. maja, u 10 i 45, a prva trka zakazana je za 11 časova, dok je druga pola sata kasnije. Zatvaranje staze za redovan saobraćaj  26. i 27. maja biće od 8 i 30 sati pa do završetka trke.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code