Početna Turizam Međunarodna konferencija posvećena turizmu i kulturnoj baštini 12. aprila u Herceg Novom

Međunarodna konferencija posvećena turizmu i kulturnoj baštini 12. aprila u Herceg Novom

0

“Strateški razvoj turizma na temelju valorizacije kulturne baštine“ tema je međunarodne konferencije, koju organizuje Sekretarijat za turizam, ekonomski razvoj i preduzetništvo Opštine Herceg Novi u saradnji sa lokalnom Turističkom organizacijom, a u okviru projekta „Mreža turističkih gradova za promociju kulturne baštine”.

Kako je saopšteno iz Press službe lokalne uprave, konferencija će biti održana u petak, 12. aprila u hotelu „Lighthouse“, a početak je zakazan za 10 časova.

Konferenciji će prisustvovati predstavnici gradova i opština koji su projektni partneri Opštine Herceg Novi u okviru programa Evropa za građane – Mreža gradova: Novo Mesto (Slovenija), Torun (Poljska), Vilafranca de Penedés (Španija), Trnava (Slovačka), Langhenagen i Buhel (Njemačka), Bihać (Bosna i Hercegovina), te Evropska asocijacija za lokalnu demokratiju (ALDA).

Takođe, najavljeno je učešće predstavnika Ministarstva turizma i održivog razvoja, Ministarstva kulture, Nacionalne turističke organizacije, lokalnih samouprava i lokalnih turističkih organizacija iz Crne Gore, predstavnika akademskih institucija i nevladinih organizacija.

Ciljevi projekta „Mreža turističkih gradova za promociju kulturne baštine” odnose se na razmjenu najboljih primjera valorizacije kulturne baštine i kulturnog nasljeđa u svrhe razvoja i promocije turizma, a uz osnaživanje evropskog identiteta i vrijednosti.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code