Međunarodni dan borbe protiv siromaštva

Međunarodni dan borbe protiv siromaštva

1
Podijeli

Borba protiv siromaštva, prioritet je svakog društva, a uz Međunarodni dan posvećen toj borbi iz Crvenog krsta Crne Gore podsjećaju da su od početka godine, distribuirali  blizu 120 tona pomoći u hrani i higijenskim artiklima,  ćebad, školski pribor, pakete za bebe i namještaj. Sve je  podijeljeno socijalno ugroženim porodicama i pojedincima, preko opštinskih organizacija.

OO CK Herceg Novi u kontinuitetu, takođe, pruža pomoć socijalno ugroženim porodicama, u hrani, odjeći i obući, kaže za Radio Jadran, koordinatorka Mira Krsmanović:

Picerija i restoran

“To su naše redovne aktivnosti, jer Crveni krst radi svakog dana. Samo prošle sedmice podijelili smo između 50 i 100 kg hrane. Nemam preciznu evidenciju, ali od početka godine do sada podijeljeno je sigurno oko 650 kg pomoći, što u hrani, što u odjevnim predmetima i hemiji. Na mjesečnom nivou pomognemo oko 60 ugroženih porodica, mada taj broj nekada varira i do 100. Riječ je obično o većim porodicama, sa po troje ili više djece. Bude i onih koji nijesu nigdje evidentirani, ali nam se obrate za pomoć, pa koliko možemo izađemo u susret”, kaže Krsmanović.

Ona je apelovala na sve koji su u mogućnosti, da dostave pomoć Opštinskoj organizaciji, u hrani, odjeći, obući ili hemiji, koja će kasnije biti distribuirana do korisnika.

Prostorije Crvenog krsta su svakodnevno otvorene od 7 – 15 h.

1 komentar

  1. Ovoga dana bi trebali svi da sebi izmisle rabotu i to bi bila borba,a ne da se slavi nerad i one druge izmišljotine đe naki dobro zarade na tuđoj nevolji.

Ostavite komentar

*

code